Followers

Tuesday, April 30, 2013

The Queen is Down...aauucchhh!!!

As Salam....
Dear...dear...readers....
so sorry...kesian kat korang...bertandang tapi tiada new hapdet pun.. sorry...me down with viral fever...kata doktot la...
masa 18/4 tu ingat selsema biasa....tapi amik ubat selsema n batuk..tak jalan2.. on sunday..doktor stat antibiotik sbb nampak lagi worse...ok sikit but still flu tak recover...n on tuesday...g bawa little hero amik ubat n doctor tmbah ubat...pun x ok juger...on friday...doctor kasi antibiotik baru...n suggest g amik darah n refer to hospital...
on yesterday...sbb tak tahan dah sakit dada n susah nak napas + on and off fever...pergi lah juger surrender ke klinik kesihatan rawang...terus wat ECG (normal result), Oksigen (pun masih ok result) n blood test...jeng..jeng....jeng...kena repeat blood test lagi on 2/5/13...
something fishy said doctor...aaiihh...mana ada ikan kat sini...but lantak ler....yg paling tak tahan...muntah..sakit kepala n sakit tulang belakang...nak diri..nak baring..nak wat apa pun sakit..huhuhu...makan ubat ...tido...bangun jer..ehh..mcm dah ok...5 minit jer...throw out semua..start balik batuk...mata..hidung semua pakat kuar air..gigil2.. walau badan berpeloh...
huhhuhu...hari ni x lrt terus nak p opis...amik EL terus...smlm MC...puan besar dah geleng kepala sbb kena p ulang amik darah lagi...adoila....
semoga sakit ini mendekatkan ku dgn Pencipta ku...
*psstt*
sesiapa readers yg doctor cer intrepret sat blood reading tu...awat doctor make some worried faces ha??..


26 comments:

Hanih Borhan said...

Kak Zue, cuba makan banyak makanan yg ada kandungan zat besi... Dari bacaan tu, macam kurang je, hu3...

Semoga Kak Zue cepat sembuh, insyaAllah, Dia tak uji kita dgn benda yg kita tak mampu lalui ;)

Kuazue Mohd said...

hanih: tq..t kzu mkn pucuk paku n bayam n bilis bebanyak...tapi yer ker semua benda tu leh bagi up zat besi? wey...anemic iron deficiency ker nih hanih yang oii??!!

eita said...

semoga akak cepat sembuh ye...

ita pun dalam mood sakit kepala ni...

Kuazue Mohd said...

eita: tq..semoga awk cepat sembuh ya...annoying juger kan sakit kepala nih..

zulaikha megat said...

cuaca tak menentu sekarang nih...hujan panas hujan panas jer..

makan ubat ikut jadual pastu tido tau..

izan mama mia said...

lor... xsihat ker ?..mg cepat sembuh yew...

nurbijen said...

mmg saya pun tak faham hasil blood test tu.. nanti cuba minta doktor terangkan daripada kita duk berteka teki sendiri... but hopefully nothing serius...
semoga cepat baik :)

Mel said...

Hari tu adik mel demam on off gak, rupanya paru2 berair sebab mandi air laut. Alhamdulillah sihat sudah.. Dear banyakkan minum air + jangan skip ubat ^^

Semoga Allah berikan pahala atas musibah yang menimpa.

Aeda Zainal said...

Banyakkan rehat la kak, memang sekarang ni musim ramai sakit kadang-kadang sedih kadang panas, huhuu Perubahan cuaca

Aisy Nasiha said...

cik azue rasa lega sikit ke arini?

semoga sembuh sepenuhnya cepat ye...
nak kena kuatkan semangat ye...

gadisBunga™ said...

get well soon ye kuazue. Ada mintak nasihat doktor pasal diet tak?

Yumida Huda said...

moga cepat sembuh ye sis

Mila@Rimbun said...

rehat banyak2 yer azue.. moga cepat sembuh

~aYu~ said...

singgah sini and follow.. alahai.. siannya.. moga cepat sembuh yer.

Kakzakie said...

Moga cepat sembuh. makan ubat ikut seperti nasihat..

Kuazue Mohd said...

kakzu megat: okieh

Kuazue Mohd said...

izan: :'( tq

Kuazue Mohd said...

nurbijen: doktot suka wat suspen tu la pasal...anyway...tq

Kuazue Mohd said...

mel: ya ker kena peparu berair..alhamdulillah... dah sihat dier kan..tu lah skrg ni asik haus jer..mkn pun x selera... anyway...tq n in shaa Allah..

Kuazue Mohd said...

aeda zainal : tq

Kuazue Mohd said...

aisy nasiha: tu lah kadang rasa ok..kadang k.o lak..
in shaa Allah...tq

Kuazue Mohd said...

gadis bunga: tq..doktot tak kata apa apa pun sal diet..

Kuazue Mohd said...

yumida huda: tq..

Kuazue Mohd said...

mila: tq... sampai x larat dah nak rehat nie...

Kuazue Mohd said...

ayu: tq ya sudi dtg n polow juger..

Kuazue Mohd said...

kakzakue: tq n okieh!