Followers

Sunday, April 28, 2013

Melangsir bukan me langsuir hihihi...

As Salam...
Dear Readers...
Last week my little man, the little hero is down with sakit mata...selsema..demam n so on...so cik azue pun stay at home... babysitted him as usual...sbb kena korantin dari ke taska...
Sambil2 tgk kerja opis..sambil2 menjahit...jahit menda yg tak perlu pikir byk ... almaklumlah...bukan korang tak der anak kecik kan...demam sekepoi pun...memerap nya...huiiihhh...panas gak ler hati..tapi cool...sabar....sudah nya..makan hati n makan hari juger ler baru siap n leh pasang langsir yg kain nyer dah lama beli n simpan....kah..kah..kah...jgn kata cik azue dah takder tempahan pillow yer...tapi tak leh concentrate ...daripada membazir karang silap...baik cik azue siapkan langsir ni...jahit lurus jer...no tricky parts n chances of error is zero...
tapi cik azue tak mengambil tempahan jahit langsir ni yer...kabor awal2...supaya tiada yg antar email bertanya...
so...ni ler ghupa langsir baru bilik bujangan ku...deme pilih nak katun incridible nih...layans kan ajer...oh ya..kain ni beli kat Kamdar Jln TAR ya...kain tetron jer bidang 48".. tak hinggat brapa rm semeter...tapi kain nyer ...ok lah...tingkat brapa? ya puan2.. kat ground floor yg ada tangga naik ke atas tu..apakah nama tingkat nyer..tingkat maze....bukan di tingkat 4 yer...eee korang g lah terjah sendiri kamdar tuu...kikiki...
oh ya..kain sea tu...tiada kaitan dgn langsir n kamdar..just nak inteprem masuk blog juger...kain tu baru dapat dari en pos laju datang dari kajang utk di transform jadi set cadar bujangan ku...tq kak..hari lain crita...
back to story...
so as hasil nya...tada...




16 comments:

Fizah said...

Sunggoh kreatip cik azue...nmpk berseri bilik tu ;)

Ratu Hatiku said...

Seronoknya kalau pandai menjahit... :)

KY said...

eeemmm..cantik, sesuai untuk bilik kanak2

Kakzakie said...

Belum-belum dah takut org nak tempah ye azue.. Sekurang-kurangnya tak menempah dah terlalu jimat. Sukalah bujang-bujang berlangsir baru ye:)

Mia Liana said...

lawanya... kreatifnya... rajinnya..

Kuazue Mohd said...

Fizah: tq..ikut jer kehendak budak2..

Kuazue Mohd said...

ratuhatiku: jom a menjahit bersama..

Kuazue Mohd said...

KY: pilihan kanak2 pun..

Kuazue Mohd said...

kakzakie: bagitau awal2 senang..hihihi..blh la kak...semangat nak kasi mrk suka bilik sendiri..

Kuazue Mohd said...

mia liana: tq..sikit2 ajer

Hanih Borhan said...

Ah! Kak Zue dah buat saya lagi b'tambah rindu kat Mak saya!

Dulu waktu kecik2 belum tinggal kat asrama, waktu Mak masih kuat, dia selalu jahit2 macam ni, langsir, cadar & sarung bantal semua sama :)

Kuazue Mohd said...

hanih: todia..mengimbau kenangan kamu no...mak kakzu pun sama..semua nak bagi seghupa.. dari langsir pai baju...n yg pasti..jiwa mak kita seghupa supaya tiada anak yg akan berkecil hati..

Azi said...

simple but nice

Cinta Misteri said...

rajinnya melayan kesukaan ank2. CiM pown dh beli langsir utk raya. jahit skit2, nk hntr upah, caj jahit langsir mahal. huhuhu....

Kuazue Mohd said...

azi: tq

Kuazue Mohd said...

cinta misteri: hihigi..boleh lah..janji derang suka bilik derang.... tulah..upah apa benda sekrang ni semya dah naik...blasah jer jahit nyer..janji..jadi..
Raya? hihigi..cikazue tak wat apa2 pun..