Followers

Tuesday, April 16, 2013

"Connected Parents, Thriving Kids" programme

As Salam...
Dear Readers...
Ni event kat kelas Pra si kecik ku Haziq...pra Zamrud @ Sekolah Kebangsaan Tun Teja Rawang (SKTT).
hihihi..ada tak among my readers yg duk kat rawang especially at this rural area?.. kalu ada..meh la kita bertaaruf....memanjangkan silaturrahim yg ada nih..in shaa Allah...(makcik rehan..ko pun terlibat...ngeh..ngeh..ngeh...sengih pai tinga...)
ok... back to the topic above....
event ni berlaku on last saturday 13/04/13...dianjurkan oleh para bakal guru2 pra in shaa Allah suatu hari nanti..oh ya..derang ni student UNISEL...so..beh juga lah...we all get together and chit chating....gossiping itu ini among parents...n boleh juga kenal yg mana satu boys or girls yg selalu anak2 mention kat rumah... (ngeh..ngeh..ngeh...akhir nya dpt juga jumpa kwn yg paling enchem kat kelas haziq...t korang tgk picture bawah...but...ai lupa plak snap pic awek paling cantek dalam kelas dier...huhuhu..lain kali na...)
ok...mengikut tentative program....
program bermula jam 8am..ibu bapa n pelajar register...biasalah org kiter...tak mo tulis...tak mo tulis....
pastu sementara tunggu yg lain datang...yg dah sampai..bertaaruf lah...ooo time ni dpt ler kenal..oo dia ni ka parents budak ni..oohh yg tu ka family dia ni...mcm tu lah lebih kurang..hihihi..sesekali...best...
pastu...sessi minum pagi n perasmian majlis..diikuti dgn aktiviti senamrobik yg melibatkan murid..ibu bapa dan guru n abg kakak Unisel.... budak suka..parent pun suka..habis longgar semua...peloh2...ya la..dah lama mak pak tak senam kanzzss...kikikiki....
then merehat jap...dpt mkn lagi..makan mihun..karipap..n..lain2... habis makan..deme start program music n me...musical chair lah tu...jgn korang pelik plak yer...mainan  standard dah cik azue rasa.. n t korang cek picture kat bawah ya...kah... .kah...kah...kelakor aaa gaya sang juara...pedulik hapa janji that chair is mine n mine only....kah..kah..kah...ibu nya.. nak ker mengkomen kalu membaca entry ini...hihihi...kasik panas sikit wey...
pastu habis sessi tu...deme wat sessi mem puppet guna stokin...hias ler sesuka hati...t tgk pic haziq n mufpet nyer..ada sejibik ngupa dia udah nyer...
habis tu...sessi lekat2 plak...sessi collage..time ni si haziq dpt ler ke 3...jadilah adik yer...
pastu...sessi si ibu laks...tulis pada daun2 harapan ibu2 n lekat kat pokok kertas...menjadilah "tree of hope"...but sorry lah yer..pic kat h/p chenta...mls nak transfer...
habis acara nie...kakak abg unisel wat persembahan..nyanyi..dan sessi bergambar beramai2... so pic nyer pun pada h/p chenta...n cik azue masih tunggu pic dari geng unisel nie...ntah ingat ntah kan idak kat makcik nie...apa pun...walau habis hampir jam 1pm.....we all having fun n happy...but yg tak happy nyer...budak2 berdua ni..kalu penat..masing2 lah wat prangai...huiihh...sabar..sabar...sabar...n ...habis sudah crita ttg sabtu lepas...crita lain...waaa tak larat nak menaip kat h/p nie....asik jejari gumuk ku salah touch words...hihihi...lain kali eehh kalau rajin....
korang tgk pic utk hari itu n enjoys ya....





*p/s...
jam 12 noon...lapar lah...lagi satu jam nak lunch break ni...*










4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hapy time

Ratu Hatiku said...

bestnya ada aktiviti mcmnie...

Mila@Rimbun said...

comelnyer anak azue... bolehlah berbesan ngan makcik rehan gitu yer hihi

Kuazue Mohd said...

nurzakiah Hanum : bes...

ratu hatiku : kekadang tu letih juga mak ayah bila tiap minggu ada xtvt nyer..

mila : hahaha...haziq kata aisyah ni baik tapi dia kwn sikit2 jer..lagi pun aisyah muka puteh sgt...lain semua hitam...kalu haziq puteh mcm aisyah or aisyah hitam mcm haziq..baru dia kawan byk2 dgn aisyah...so...tak dapek ler wat calon ...tunggu deme besar...sama idak kaler..kut2 baru leh berkawan..hihihi..