Followers

Friday, March 22, 2013

Kisah Naz & Khaalish

As Salam...
Dear Readers...
Demam kan...so cik azue habiskan novel ni yer... novel kedua penulis ni yg cik azue baca tahun nie (yer ker??)..dua2 novel nyer cik azue baca time tak sehat.. ook..here is the review...

Tajuk: as title
Penulis: Hanina Abdullah (Projek Memikat Suami)
Terbitan: Karya Seni
M/s: 533 pages (60 Bab)
Sumber: Ms Eda

Sinopsis buku..korang google eehh..sini my review ajer..hihihi..mengikut mata hati ku ini..
Cerita ni ttg kisah seorang gadis mangsa org kaya n mak ayah sendiri yg pada dia gila harta dunia..dia terpaksa bertunang dgn anak org kaya ni as sebab nak jauhkan lelaki kaya tu dgn perempuan gedik n sebagai habuan bapak si gadis dapat peluang perniagaan..cegitu lah lebih kureng..lantak ler.. tak hambik pot pun..
kisah bermula di bali bila si gadis, si naz ni bertemu semula dgn si khaal slps 4 thun terpisah...klu cik azu lah si naz tu...aku wat dek ajer kat malaun tu..usha2.. pastu wat dek...hegeh la nak p minum or kuar semula kan..(eh emo plak..sorry..crita harnina kan..bukan crita cik azue..cool..)
bermula dari situ..si khaal ni mencari n menjejaki si naz ni krn dia rasa bersalah n terpikat sekali...
di sini leh la baca adegan2 yg buat ai senyum2 dan senyum dan emo..
sbb ada scene tu..for me ..ai tak buat sbb akan menjatuhkan maruah ai as wanita yg kuat n tabah n mostly ai ni muslimah (or ego might be)...
but on certain scene...klu cegitu lah cara mamat khaal ni treat..harus la cair kan..melting gitu...
oh ya..klu penulis tu kata..by looking at sungai mekong boleh menenangkan rasa si naz..cik azue pun sama gak..bunyi elemen deruan sungai n deburan ombak adlh terapi yg pasti mereleasekan prasaan ku dan menjadikan ku kuat...(cis terus teringat kisah cinta tak kesampaian ku itu (cinta jarak jauh yg menjauhkan ku n dia..alhamdulillah)..sgt tensen..bertemankan MAT JUK..(my skuter suzuki 100) cik azue leh duduk kat tepi laut (dekat jambatan pulau pinang) sampai matahari terbenam...) opps..stop it..tak mo kenang..pass is pass..hihihi...
Pastu dlm crita ni..panorama yg disajikan is real..boleh terasa diri kita ditempat itu ..or cik azue kah yg over imaginasi???!  lantak lah..janji..this book pull me out from actuall reality i am facing day by day...
ha pas tu kisah bagaimana harus mentaati org yg lebih tua n bagaimana nak confront dgn bad situation...apa pun..ending nyer happy ending...nanti nak cari novel yg akan habiskan kita dgn persoalan..mungkin boleh mencabar minda ku..hihihi..
tahniah utk buku kedua ni cik penulis ya...yg tersirat..ntah..tak dapat..demam..cik azue lantak baca sahaja...hahahaha...ok..kena stop..pala dah pening balik...nak g tgk daging yg duk rebus..klu ok t nak sambung projek menjahit yg dah terbengkalai....
opss dari semalam yer cik azue mc..
bubai..t ptg klu rajin cik azue wat entry lain lagi yer...
Enjoys...

3 comments:

zulaikha megat said...

kalau kak zu time demam langsung takleh membaca nnti bertambah pening..almklumlah orang tua..cenggitulah..hehe

nik ros said...

wah.rajinnya bca novel

Kuazue Mohd said...

nik ros.. :-)

kakzu megat... spesies tak leh duk dendiam..so baca jer lah yg larat ni..