Followers

Monday, March 4, 2013

Hello Mr Perfect!!...

As Salam...
Dear Readers....
Happy Monday u alls....Minggu2 tensen ni.. tensen dgn orang2 baju puteh kat opis nie...hampeh tul lah...so...tu ease the stress...the burden...nak menjahit..asik silap...makanyer cik azue escaping myself to the other world..far...far..far away from the reality of life...maka nya...korang akan lihat byk lah novel or book review dari cik azue..hope this can be a sort of a theraphy to myself...(cish..ada baiknyer lah cik azue wey ko g khatam Quran sehari puloh2 kali..lagi pekdah...yer dak??!!..<--- kata hati kuchil ku....tapi novel juger ku tengok..lps ni insya allah..mujahadah..akan ku muhajadah...)
so..here is the review...

title: Hello Mr Perfect ( apa ko ingat ko perfect sgt ker??!!)
Terbitan : Kaki Novel
Sumber: Ila
M/s: 674 pages (38 bab)
Genre: Cintan Cintun

Cerita ttg seorg tomboy yg dah berubah menjadi girly type yg terkahwin dgn mr perfect (@ arrogant for me actually) krn merebut tawaran rm bagi menyelesaikan masalah along (hutang bapak tiri..cihs!) dan menyelamatkan ibu n adik2 nyer dari menjadi mangsa along...bukan nak tolong pun...tawaran tu plak dari kawan @ bakal isteri kpd adik lelaki perfect tu...knp? baca sendiri...
Ok settle bab tu..si tomboy ni sebenarnya suka kat mr tu... org yg suka gaduh dgn dia masa blajar dulu..tapi mr tu tak tahu...then tomboy ni lari bila mr tu ajak kawin as sebab dia ni cuba pikat sbb nak duit seperti tawaran tu..but hati tuhan yg tahu..
lari2..n pujuk2.. then kawin juger...masa hari kenduri..klu cik azue lah di tempat tomboy tu..mau cik azue p tanya la la tu juge kat mr tu...sai pa dia kata dia kawin sbb nak jauhkan dari ex dier..kompom hari tu juger aku tinggai dier...tapi bab hati kan...
lps kawin..masak si tomboy kena sbb mr ni ingat wife dia pun perfect juger..then si tomboy bljar dari mak mentua dia cara masak...then ex mr dtang wat kacau n last2 krn mr tertangkap basah...si tomboy sakit sgt hati n melarikan diri...klu cik azue pun ku bawa lari diri n hati jauh...n terus layangkan FASAK...yer lah..ai tak halang poligami..but jgn la wat pai kena tangkap basah....kikiki..oppss tu cik azue ..bukan si tomboy nie....
perabih crita..mereka berbaik semula...oklah...not that bad la this novel...korang leh baca the story but here only my review...
cik azue bagi 3/5 aje...kedekut kan cik azue nie...kedekut markah...kikiki bukan apa...this novel agak straight utk my age...tiada byk sgt maksud tersirat disebalik yang tersurat selain...daripada berlagak jadi MR or MIss or Mrs PERFECT....lebih baiklah kita jadi mr or miss or mrs PREFECT...
why???
tiada yg sempurna (PERFECT) dalam hidup ini kecuali yang MAHA SEMPURNA...dan kita haruslah menjadi PREFECT (pengawas/pemerhati) buat diri sendiri krn apa yg dilakukan akan diPERSOALKAN nanti toksah lah duk pakat2 pulun nak jadi perfect or prefect utk org lain...fikirkan diri sendiri n carilah salah sendiri perbaiki diri..dan sentiasalah berasakan yg kita sentiasa di awasi oleh CCTV ILAHI..non stop 24hrs/day....
Oklah..nak siap g kerojer...nanti cik azue menulis lagi ya...
bubai..lop u muah muah....

6 comments:

Nastyna said...

Thanks for review, yang paling best kesimpulan yang Cik Azue buat ayat last2 tu. ;);)

izan mama mia said...

kalau kaki novel nyer terbitan..mmg saya sgt suka..wah best la novel nih..kn beli nih

Aisy Nasiha said...

rajinnya baca buku.,.. takpe lah, tenangkan dirinye, yg penting cik azue dah buat kerja sdiri dengn baik tu.....

Kuazue Mohd said...

Nastyna...hehehe...seriusly its me babeh!!

Kuazue Mohd said...

izan mama mia..sila beli yer...

Kuazue Mohd said...

aisy nasiha... ;)