Followers

Friday, February 28, 2014

Koleksi Hidangan Bento Sepanjang Minggu # 2

Teks: KUAZUE MOHD
Foto: Koleksi Peribadi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI 



Salam Penghulu Hari buat para pengunjung setia blog cik azue. Bersambung balik kita dengan idea Bento sepanjang minggu. Bagi cik azue, koleksi bento hanya merangkumi 4 hari bekerja sahaja, bermula dari hari Isnin, Selasa, Rabu dan Khamis.
Hari Jumaat, chenta hati tidak mahu berbekal kerana katanya tidak sempat hendak menjamu selera kerana berkejaran pulang ambil jejaka berdua solat jumaat dan hantar ke sekolah kebangsaan lantas ke tempat kerja semula. 
Dan oleh sebab itu, koleksi cik azue hanya akan meliputi 4 hari sahaja.
Jadi bagi anda yang mencari-cari idea bahan-bahan bagi bento minggu hadapan, bolehlah guna pakai idea dari sini jika ia memberi manfaat buat anda para pembaca sekalian.

Mari kita lihat apa yang cik azue sediakan sepanjang minggu ini buat sang chenta hati


Menu Hari Isnin


Menu Hari Selasa

Menu hari Rabu

Menu Hari Khamis


Semoga lain minggu dapat cik azue berkongsi idea lagi koleksi bento sepanjang minggu. Setahun ada 52 minggu, apakah mampu cik azue menyediakan bento sepanjang minggu bekerja? Semoga kita semua diberi kesempatan dan kelapangan untuk terus berbakti.
Oleh itu, jom kongsi idea bersama. Sila komen ya. Terima Kasih


Wasalam


#notakakitangancik azue# blog bertukar wajah lagi.. 

*****************************************
 Nak tengok lebih banyak hasil kerja tangan cik azue, jom lawati cik azue di sini; https://www.facebook.com/KrafTanganKuazue

10 comments:

babYpose said...

Saya letak buah selalu risau, buah epal takut oxidised, jadi warna koko ka apa, lembik ka, jadi letak pisang, kadang oren.

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi jumaat

Mila@Rimbun said...

@babYpose

babYpose, sekadar bg idea, rendam kejap dengan air garam, garam tuh skit jer, jgn banyak sgt. insyaallah tak hitam

Mila@Rimbun said...

rajin betul hb cik azue bawa bekal yer. hb ku malas, tak macho (agak jer) bawa bekal kuikui...
tapi kalau bekal buah dia selalu bawa, almost everyday, cuma dia buat sendiriler sbb dia pergi kerja lambat

Rizziela said...

saya bawa bekal sendiri sbb en suami kerja kat tmpt yg x blh bawa sebarang brgan dr luar

rostina76 said...

bagusnya isteri mithali ni. aku nak mithali gak tp husb xnak sbb dia kena makan dgn colleague & kdg2 plant bg makan free. semoga ko happy buat & dpt pahala byk ni ;)

Kuazue Mohd said...

@babYpose
cik azue tak bekalkan buah ..chenta tak mahu..kanak-kanak riang ria.. hhuurr,mm.. nak kena paksalah derang ni akan datang..

Kuazue Mohd said...

@Mila@Rimbun
mai chenta nie..kalau boleh semua dia nak bawa.. tapi tgk pada hari la..kalau dia outstation.. tidak ler.. dia nie spesies typical family man.. huhuhu

Kuazue Mohd said...

@Rizziela
nie bekal chenta.. bekal sendiri.. selalu apa shj left over sarapan.. atau tak bawa.. cik azue makan ringan2 ajer time rehat n selebihnya tido...hahaha

Kuazue Mohd said...

@rostina76

terima kasih.. inshaa Allah happy.. cuma tak happy bila tak tau nak masak apa. habih idea sudah