Followers

Thursday, February 28, 2013

Mensorat PIBG...

As Salam
Dear Readers...
ni kejadian sabtu lepas @ 23/2/13..
tahun ni nampak gaya nyer tahun cik azue plak bertandang ke sekolah anak n g mensorat..(last year abah pegi dah..)...huuihh...seawal belum jam 9am dah sampai sana..semangat weh...but hampa...sgt ler lmbt nak start nyer...ntah apa yg ditunggu pun tak tahu..bila semak kat buku mensorat..n cek keliling...bilangan ibu bapa yg hadir semakin merosot...KENAPA?? adakah sbb utama yg didengari ...lambat mula..boring..asik2 isu tu je berbangkit n tiada penyesaian....???? ntah ler .. tapi sejujurnya..cik azue pun malas gak ler klu mcm ni gayanyer mensorat tuu....huhuhuhu...tapi tu semua tanggungjawab kan..suka tak suka...pergi juga lah...huhuhuhu...mokcik terpaksa wey...!! huhuhuhu...
at 10am++..mensorat pun bermula as usual..but yg tak beh nyer...majlis perasmian dicemari hal2 politik..ni mesorat PIBG bukan kempen pilihanraya...hampeh tul lah wakil kpd timbalan menteri...gewam tul lah...and the real mensorat hanya start pada jam almost 12 noon..jika beginilah...apa sgt yg boleh dibincangkan??!!! mensorat plak ditangguhkan pada jam 1.30pm mcm tu...sok sek sok sek pilih ahli majlis tertinggi pun dah sejam  ...yg tinggalkan pun tak sampai 30 minit nak berbahas...so apa yg dpt..??!!!  korang pikir lah yer...
so korang plak cer crita cemana laks mensorat PIBG kat tmpt korang...
tgh hari tu my chenta bawa kami org g lunch kat tesco rawang..n that is my gaya anak bojang yg besar dah tu dgn lunch set dier...tetiba tgk gambar abg hazim...tetiba terasa...oohhh sudah besar kamu!!!. huhuhu... sikit masa lagi..both of us akan rindukan zaman kanak2 kamu...semoga kamu sentiasa membahagiakan kami dan semoga kamu menjadi lelaki soleh di abad ini...
ENOUGH!!! cik azue tak mo merepek kerepek di pepagi hari...cik azue nak g kerojer yer..korang take care ya...
bubai...muah2x..
wasalam...


8 comments:

NinaAz said...

skg ni musim pibg. sekolah nina hari sabtu ni mensorat. jadi mc lak tu.huuu

Kuazue Mohd said...

NinaAz..good luck yer..moga mensorat kali ni lebih berjaya dari mensorat yg tlh cik azue hadiri..

nea lopah said...

Nealopah datang! Meeting mesti masalah yg sama, pastu thn depan pun usul dan masalah yg sama. Kdg2 tu masalah kewangan nk bt event kt sekolh pun salah satu faktor utama jugak.....sedap nye kopi kak azue ni. hahahaha

Si Matatajam said...

Assalamualaikum...M balas kunjungan dan folo sini..keep in touch..

Kuazue Mohd said...

nealopah..sedapkan kopi tuuu...hikhikhik

Kuazue Mohd said...

si matatajam..tq singgah n polow.. :)

Nastyna said...

mensorat yg tak macam mensorat kan.

Kuazue Mohd said...

nastyna..hihh.u know i know lah..uahahahaha..