Followers

Tuesday, February 26, 2013

Projek Memikat Suami....

As Salam..
Dear Readers...

Novel review again...hihihi..korang jgn marah tau...janji..cik azue tak lupakan all the crafty things..just to ease some burden..n melarikan diri jap masuk ke dlm khayalan novelist....oh ya...Dah lama dah baca novel nie...ingat tak masa blur2 tu hari cik azue baca? ala...ada cik azue tulis kat entry "hari2 mandom seorang separa sedar.." hihihi....n dah pulangkan dah novel ni pada tuan nyer..crita nie dlm ranking 3/5 juger..awal crita cik azue rasa tak beh sangat...tak dpt menjiwai setiap satu watak yg dinyatakan dlm situ...masuk ditgh2.. hingga ke akhir..not bad lah...
korang baca sendiri jln crita nyer...n review sini atas pemahaman dan penghayatan cik azue yer...
Crita berkisar ttg seorg anak gadis yg berperwatakan muslimah sejati..yg suka mengembara..n baru habis study dari luar negara...terpaksa balik belum sempat bercuti n bekerja n berkahwin pulak dgn pilihan keluarga ats sebab2 tertentu....kahwin dgn seorg CEO..as usual gambaran diberi..watak2 utama cute n handsome...kaya..anak tokey..or tokey usahawan besar...pendek kata critera golongan atasan....(kikiki....klu nak jumpa watak beast n the beauty..tunggu cik azue menulis plak yer..wakakaka...ntah kurun ke verapa ler tu baru menjadik nyer...so...jgn tunggu yer...hihihihi....)
back to the story... crita besnya bermula selepas berkahwin...crita bagaimana si isteri berusaha memenangi hati lelaki POYO even CEO...hahahah hambik ko!!.kat sini klakar pun ada...senyum2 gak ler cik azue baca sensorang....akhir crita..mereka bahagia..even ada sikit ranjau disitu as sebab kesengalan hero tu..crita bebyak tak leh..t korang tak baca..baca review cik azue ajer...then kesian kat penulis plak yer dak..hihihi..
ok..dah review yg tersurat..yg tersirat laks...
1) kita sebagai anak harus mentaati perintah mak ayah selagi tidak mendatangkan bahaya n tidak mensyirik kan allah...
2) restu allah datang bersama restu mak ayah..dan pilihan org tua ni tepat selalunya...yg menjadi susah..apabila kita sendiri yg menyusahkan perkara itu...
3) seorang perempuan yg berkahwin wajib berHIAS untuk SUAMI nya shj...wajib memikat n mengikat hati dan mata si suami ..ini hanya utk kita2 isteri2 yg halal sahaja buat si suami..si awek..tunang...baru berkenalan..jgn yer....DOSA tau (utk muslim ajer yg lain ok rasanyer)
4) Jangan suka emosional dalam tindak tanduk..lebihkan rasional dalam kehidupan ini...
oklah..habis sudah...esok..esok..esok..dan esok..esok...cik azue buat review novel lagi yer...
psstt..korang yg kaki novel.. sila pastikan hal2 rumah tangga beres baru hadap novel yer....jangan sesekali abaikan hal2 lain hanya krn sebuah novel...tak berbaloi..especially buat yg dah berkeluarga yer...nasihat ikhlas hasil pengamatan dan yg bertanya.."mcm mana cik azue bahagikan masa..??".. t lain kali cik azue bagitau na...
adious..
bubai..
lop u muah2x..

2 comments:

eita said...

sinopsis macam best je..nanti nak try cari lah...

Kuazue Mohd said...

eita..memula tu tak beh..tapi lama2..beh tul lah...