Followers

Wednesday, February 20, 2013

Amir Minah Macho...

As Salam...
Dear Readers...novel review lagik!!! haish..lepas ni jangan korang muntah baca review novel sudah...wakakaka....
Novel ni juga cik azue khatam time cuti CNY yg lalu...balik kpg...tinggal mesin...baca novel lah BEtA yer...kikikiki....sesekali mengulang tabiat lelama...kih..kih..kih...ada brave??
oklah...as usual...

Title : as entry Title
Penulis: Ummu Wafa
Terbitan: Alaf 21-Karangkraft
Genre: Cinta lagi
Ketebalan: 468 pages
Sumber: Ila juger ..

Review tersurat..korang google lah yer..t kuar lah sinopsis crita ini...
now...my review based on my point of view...jangan marah yer cik/puan penulis..
Cerita ini pada cik azue so-so ajer...agak menarik di permulaan cerita then lps tu mendatar ajer...plot crita mcm tergantung...walau happy ending..klishe gitu....menci tau..tidak mencabar emosi ku langsung...beta kuciwa!!!!
Apa pun tahniah krn sedikit imbuhan keagamaan disitu..di mana perempuan mesti menjadi perempuan (heroin tomboy ko...mekanik plak..n of course dressing ala mat2 repairing yer) and seorang anak mesti taat pada kedua ibu bapa nyer walau bagaimana pun kecuali mensyirik kan ALLAH...
Diselitkan juga bagaimana taat nyer anak itu sampai sanggup tinggalkan chenta hati...so..anak2 remaja sekalian..sila ikut yer nasihat itu...
lagik...korang baca sendiri lah....cik azue stop sini...mungkin tak byk review sbb cerita ini blum cukup smpai dihati beta...kurang terkesan..n kurang terjejas emosi..(hambik ko terjejas emosi gitu... pengsan!!) pendekkan crita...
Cik azue udah TUO lah..tak sesuai baca crita mcm nie..tak masuk ke hotak ku..!!..
wat penulis...teruskan menulis...mentarbiah remaja di luar sana...
oklah...bubai..esok..esok..esok...ada lagi review novel tau...!! larik!!!!

5 comments:

cik lemon said...

gaya mcm cik azue cerita mcm kurang best je. nasib baik tak beli hari tu .

Kuazue Mohd said...

cik lemon..bukan lah tak ves sgt...tapi faktor umo kut membuatkan cik azue rasa so~so ajer crita nie...lain org..lain tanggapan nyer...yer dak¿¿¡¡

Mila@Rimbun said...

tak tau bila last baca novel... mungkin bukan minat kut. Tapi ntah camana, arituh masa beli buku Izzah terbeli buku siri Pahlawan Islam Abu Ubaidah... best baca kisah sahabat ni, tapi baca kat opis malu, kejap2 meleleh air mata hahahhaa. kena letak tisu kat sebelah

Kuazue Mohd said...

ya allah mila...beh nyer.. dah lama cari siri pahlawan islam nie..kat mana jumpa tu....disamping baca nak wat koleksi agar jejaka tak verapa nak ensem tu membaca dan diharap info disitu dpt membina sahsiah mereka....

Mila@Rimbun said...

Bukut terbitan PTS, saya beli masa ada sale arituh, ada 20% discount, kalu awak biasa area batu caves, boleh g book cafe PTS.. selalunya mmg ada discount kalau beli kat situ