Followers

Tuesday, January 28, 2014

Birthday dan Hadiah ...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIM….

Dear readers...

Masih kah kau ingat pada entry nie?.... kisah cik azue nak p malam nyer kenduri kesyukuran atas kelahiran si isteri dan dua anak perempuan nya .. masing2 si anak berumur 10 tahun dan 6 tahun...
manis manis dan comel comel gitu...

mmmmm.. berbalik kepada tajuk entry ni di tulis... selalu nya lah kalau kawan2 pergi majlis sambutan kelahiran anak2 kawan or jiran... korang bawa hadiah apa yer?.. ker bagi angpau or just pergi dan beri ucapan sahaja...

Bagi cik azue... semua yang tersenarai di atas tu ... semua dah pernah buat .. yg paling tak menahan tu.. orang jemput datang ke rumah.. ada buat makan makan katanya.... kita pun pergi lah merai kan yang menjemput... lenggang kangkung bawa perut kosong jer... tetiba dah habis makan.. salam nak balik.. baru tahu... majlis harijadi ghupa nya...sudah... beri ucapan selamat dan berterima kasih atas jemputan sahaja lah.... MALU ???... mmmm kekadang malu juga... kekadang... sengaja buat2 tak paham... wakakaka....cover2 malu....
hahahahha apa punya perangai tah makcik nie pun tak tau.. adik adik n anak anak... sila jangan tiru okieh...

ok... berbalik kepada hadiah... kalau yang di rai adalah anak-anak dalam lingkungan pelajar.. masih seorang pelajar (umor dari range 3 - 22 tahun).... normally korang bagi hadiah apa yer???
tanya lagi... haaaiihhsss...

bukan apa... cik azue nie boleh dikatakan "Ulat Buku"... dan sedari kecil.. apa jua kejayaan yang di kecapi.. hadiah nya adalah BUKU... agak nyer trend zaman tu... hadiah adalah buku2 cerita atau motivasi.... dan kerana itu juga lah.. cik azue pun terikut2 dengan trend itu.... jika boleh jumpa buku baby.... pun cik azue bagi hadiah buku juga untuk anak2 bawah 3 tahun... jarang lah cik azue beri hadiah mainan or alat tulis... most of the time adalah buku... buku... dan buku...

ok.. nak tengok hadiah yang cik azue beri untuk kali nie ???

TADA...


buku "cik Dino" tu... untuk si manis 6 tahun dan yang sebelah tu untuk si kakak umur 10 tahun...

ok tak???

oklah...

oooppsss.... sementelah beli buku kat mereka... cik azue pun dapat satu.. but chenta lah yang bayarkan untuk kekasih hati nya ni...tq darling chenta....


baru start baca... mmm ada di antara korang yang dah baca nukilan saudara Amin Idris nie...??? share.. share...
cik azue akan share review nanti bila cik azue dah habis khatam buku nie...

opssss... nak tahu berapa banyak yang dah cik azue baca dan share dalam blog nie.. sila lihat kat belah kanan... seperti gambar....


hihihi.. ini bukti nya.. berapa banyak buku mengikut penulis yang cik azue dah review dan kongsikan di blog ini... sebenar nya.. banyak lagi yg dah dibaca... dan ada dalam draf... cuma tak der masa nak tulis bagi kemas supaya mudah untuk di baca...

oklah.... korang pulak.. apa pandangan korang tentang "birthday" dan Hadiah nie...

wasalam....


 **************************************************************************************** Berminat untuk melihat atau mendapatkan hasil kerja tangan cik azue.. jom lawati FB : https://www.facebook.com/KrafTanganKuazue

8 comments:

aTieYusof Family said...

Akak mmg rajin membaca kan?.. sy dulu2 ulat buku juga..tapi skrg ni, ntahlah minat tu dh makin menjauh...huhu..
bagus dedahkan anak2 dgn buku sedari kecil..sy pun dok train anak sy spy cintakan buku..:)

:: Mrs.Eady :: said...

membaca itu sgt bagus..hehe..ehh buku en.amin idris tu layannn sgt

MumMe said...

selalunya birthday party anak2 murid,mumme suka jg bagi buku...jd kalau ada pesta buku tu,beli banyak2...atau mainan yg sswai,ada juga belikan gaun,dan baju...sbb tau saiz,hari2 jmp...seronok tgk birthday boy/girl happy dpt hadiah...

Ainim Suju said...

okay je bagi buku..at least dia boleh tambah ilmu utk baca

Kuazue Mohd said...

atieYusof: kata mak cik azue..kalau nak bagi anak suka buku...kita sendiri kena selalu tunjuk dia pegang buku....bukan majalh hiburan or komik...bukan apa..budak2 mengikut apa yg org tua dia buat..they learn thru acting more...kata omputih lar...

Kuazue Mohd said...

Mrs.Eady : eehh bukuk magnet diri tu beh eekk..ni duk baca lepas.. baca lepas ni...haaaiihg...nak khatam pun seksa...nak jena bertapa juga lah kut baru masuk

Kuazue Mohd said...

mumme & ainim suju..: tu lah...ikut cik azue..bagi satu library negara tu pun ok. ...apa buku pun x kisah..tapi..ada juga lah mak or ayah yg x minat dpt buku2 ni..depa prefer mainan jer...huhuhuhu...tecik ati ai....x kisah lah..janji cik azue suka...

Hanie(SHMA) said...

kak. hani baru jinak2 bento ni. n br join bento dlm fb