Followers

Thursday, October 31, 2013

MMm my Jejaka.. Chenta Hati n My Chenta

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIM….


Dear Readers...

MMmm semoga hari ini lebih baik dari semalam... dan semoga kita semua senantiasa dalam peliharaan Ilahi..
jam2 minit terakhir nak gerak ke opis... me menaip jap entry kat sini.. ada typo.. harap di ampun ya..

oh.. cik azue nak cerita tentang kisah semalam...

balik kerja.. dengan keadaan perasaan yang bercelaru... tak larat dgn "opis work" n nak menghadap "home work"... fuuih.. cabaran.. lap peluh laju2... salute la tu kaum2 ibu yang boleh buat kerja dua ni dengan berlapang dada.. Lillahi Taala.... cik azue.. selalu lah.. tewas dengan NAFSU n Emosi.. emosi tu pun NAFSU lah kans.... oh my... harus lebih mujahadah nie.. jom sesama buat zikir yang Rasullullah ajar pada SITI FAtimah... Subhanallah.... Walhamdulillah..wala illa ha Illallah.. wallahu Akbar... (salah typo.. sorry ya.. tapi korang tahu kan...)

Cerita ttg jejaka2 kat umah nie... amik Haziq dari taska.. oh no !.. muka nya agak down... hati dup dap.. "awat nya?"
"Ibu adik dah muntah 8 kali dah dari tengah hari tadi... " n uweekssss again n again...
lepas tu kasi haziq baring jer.. n tunggu abang Hazim balik sekolah....

oh ya,.. he looks quite active... but.. still keep on coughing n coughing... n me terus tak masak for dinner.. n tunggu my chenta Hati plak...

oh there he comes... oohh... dia juga down.. down with flu.. sudah nya... tiga2 jejaka i heret p klinik.. n as usual.. hero is alwiz hero... see

perasan bawak moto GP.. ko demam ke tidak abang ooii???

My Chenta n chenta hati tecik... mmm...

oklah.. time to go.. esok2..esok.. kita sambung lagi.. doa kan ku agar bisa menjadi sebahagian wanita solehah akhir zaman ya kawan2.. susah nya lah nak mendidik hati.. agar redho.. pasrah.. n berlapang dada... yang pasti what me do now is just keeps on smiling.. n smiling.. moga itu pengubat Jiwa...in shaa Allah...

lagi beraap hari ya awal muharram.. korang dah buat apa.. nak nak buat apa utk meraih CINTA SEJATI??? CINTA ya RABB?? meh share sesama...

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

moning

rostina76 said...

adusss kesiannya semua hero dah kalah ni…last2 heroin jugak yg menang ekk. pepepun semoga semua hero2 ko kuat kembali azu.