Followers

Wednesday, October 2, 2013

Dana Wat si Comey Urap

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIM….

Dear Readers...

Semalam kan cik azue kata nak ber BW kalau sempatkan.. so tersempat ler sekejap... tup2... sampai kat belog AJ... huhuhu.. terus tersedu dan terkedu...
alahai..sian nyer si tomey urap nie..
Kalau korang belum kenal AJ ni... sila klik pada nama n akan divert ke beloq AJ...
cik azue suka p sini sebab AJ nie suka bela kucing... sungguh mulia kamu dik...kucin jalanan pun ko tolong dik.... cik azue tak dapat nak menolong membela lagi... mungkin di usia ini... n dgn tahap kesihatan gini..cik azue agak sensentap dgn bau n bulu tucin.. but i still love binatang kesayangan RASUL nie..

ats dasar tak dapat nak membela lagi.. cik azue menulih entry ini buat si URAP...Urap or AJ tak minta yer entry nie ditulis...cik azue jer nak tulis n nak perpanjangkan agar lebih ramai yg tahu n sanggup membantu...lebih ramai yg dpt share untuk memberi jariah...


Pic dari blog AJ yer

Oh.. Urap nie kucin jalanan yang diselamatkan oleh AJ n atas dasar kemanusian, AJ yg jumpa Urap nie dalam kesakitan telah bawa URAP g klinik..
baca cerita nyer kat sini dan kat sini
sian nyer dia... meh tengok pic terbaru si Urap nie

pic dari belog AJ

Kesian kan... apa la dosa binatang nie kan... mengikut pengalaman cik azue... kucing hanya akan jadi begini kalau kena impact yg kuat or kaki nyer terkepit .. dah mati kaki dia... huhhuu... sure Urap sangat sakit kan...
cerita selanjut nya kat sini

so mengikut kata AJ melalui email nyer pada cik azue dana terkumpul baru jer dapat RM100 dari pada RM500 untuk kos pembedahan yang akan dijalankan pada 9 October nanti.. (harap Urap bertabah lah hendak nyer dan di izinkan ILAHI untuk sampai ke hari itu dgn sihat..risau...wisau...)..... tapikan.. sure AJ perlukan duit susulan rawatan buat si URAP yg mana akan mencecah ribuan RM... mana tau.. kita boleh tolong Urap...dari pada kos pembedahan sampailah ke kaki palsu wat si Urap nie.. kesian kan...cer cuba bayangkan kita jadi URAP,... huhuhuhu..


so para pembaca dermawan sekalian... jika anda sudi.. marilah kita bersama2 hulurkan seorang rm5 ke akaun di bawah:


164258431358 (maybank)
 norhamidah rejaluddin 
(h/p: 012-3243395)

apalah sangat RM5 buat si Urap nie kan.. kita hanya beri RM.. tapi orang yg menjaga nyer lagi susahkan...
dan cik azue percaya kita mampu untuk menyumbang buat si Urap...
Jom cabar diri kita dengan CABARAN RM5 buat si URAP..

dan mengikut AJ, jika ada lebihan duit selepas ini... kesemua akan disalurkan ke PAPA HERO untuk KAKI MOTONG Fanpage   korang ingatkan kisah brother yang selamatkan kucing jalanan yg di potong 2 kaki depan nyer kerana mencuri makanan yang suatu ketika dulu agak GLAMOR di blog and FB...

oklah... korang.. JOM sokong cabaran nie.... 

sayang korang ketat2...

muah2x..




6 comments:

AyueJean AJ said...

Allahuakbar...
Bergenang airmata baca ni kak...
Terima kasih kak...
So far sekarang dah ada RM 320 yang berjaya dikumpul.....
Allah je yang mampu balas jasa semua orang....

Deqla Manjew said...

tau psl ni tp deqla x dpt nak bantu.. sbb kucing deqla pun tgh sakit sekrg.. x mampu jugak nak rawat dia.. hurm..

Kuazue Mohd said...

AJ..alhamdulillah....moga dpt kumpul lebih lagi demi Urap the Cat

Kuazue Mohd said...

deqla...mmm t kita minta AJ divert klu ada lebihan utk Deqla yer..by the way..kucon Deqla mcm mana skrg ni?

Mila@Rimbun said...

Insyaallah....akan cuba membantu.. nnt tghari skit, pepagi ni MB2u mengong jer, TAC tak sampai2 grrrrr

AyueJean AJ said...

Assalamualaikum kak.....
Alhamdulillah berkat usaha semua orang...
Dana tu dah cukup...
RM 513 dah berjaya dikumpul....
Alhamdulilah., syukur sangat2....