Followers

Sunday, June 23, 2013

H2O....H2O....(oksigen..oh...Ohsijen...)

As Salam...
My Dear readers...
Sosak napas den hari ni...sungguh...panas..tapi gelap ..tak tipu...mcm duk dlm tempat bakar sampah dah kami semua kat rawang nih...semlm ok g...even though cik azue ada komplen chenta baju semua yg sidai bau ASAP.....but today...more worse..korang cam ner ...??..
hrp hujan lah hendak nyer...jom la kita pakat2 doa agar hujan turun selebat2 nya...
oh ya..ada juga cik azue dengar..dengar dari tv al hijrah satu hari tu...keadaan sekarang ni juga boleh juga digambarkan sebagai keadaan yg dipanggil sebagai ad dukhan (asap yg menyebabkan penyakit bagi yg beriman n boleh mematikan bagi orang kafir..)
ntah lah..wallahu'alam...
apa pun..as muslim..jom tambah iman n amal...kiamat tak kiamat...yg pasti kita akan mengalami kiamat dulu...kata ustaz cik azue...pabila kita mati...haaa kiamat lah bagi kita...so..apa nak risau...jom sama2 beramal...moga2 keadaan beransur pulih secepatnya....
jom tengok my area...@ tmn jati rawang selangor nih...x tipu ko..dah ghupa  macam baru lepas kena fogging pun ada kan...
oklah...minum air masak bebanyak....
mmm... rawang ni adalah kawasan tadahan hujan bagi negeri selangor..cik azue memang betul2 di town rawang..berada di antara bukit2 rawang...but...dah lama la korang tak hujan..seriyus...rindu plak nak ride in the rain...merasa sejuk nya RAIN... yg diciptakan secara naturally...
hope HUJAN lah...leh minum neskopi cecah biskut kering sambil dengar guruh n petir sabung menyabung....
huuiih...cukup...terbang plak daku ke kpg halaman ku....



4 comments:

MumMe said...

keadaan hampir sama di bangi,kuazue...esok,isnin sekolah tutup sama2 terus berkurung dlm rumah sbb anak sulung berisiko tinggi asthma attack.

Ez-1 said...

teruknya jerebu...semoga Allah lindungi kita dr keburukan jerebu...amin~

Mila@Rimbun said...

saya dah selsema n batuk sejak dari last week lagi.. tak nampak gaya nak kurang bila jerebu camnii huhu

uncle gedek said...

hati2... jerebu2 ni kasut pon boleh hilang...

haha