Followers

Wednesday, June 26, 2013

DIY Tutup Mulut N Hidung

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIMe….

Dear Readers,

Hari nie nak share dengan korang my DIY imitation of surgical face mask... DIY tutup hidung n mulut lah yer...
hihihi..

ni my version... 
okieh.. memula.. sukat dari paras hidung.. until bawah dagu... dan dari pipi ke pipi.. tepi telinga ke tepi telinga... tengok picture bawah na...


pastu dari template ni kita potong 2 kain.. jahit cantum kat tengah yg melengkung tu... buat la beberapa lapisan dan cantum balik jadi sekeping.. ooppss.. cik azue lupa nak snap pic step by step...

lepas tu.. jadi lah mcm nie...


lepas buka lebar.. seee...

model tak berapa sehat yg kena paksa wat demo....pinkish tuuu...

ok.. sesiapa yg tak dapat nak wat tutor nie.. leh contact cik azue balik.. or..leh tgk sini...

thanks tu MILA dan ANIC yang bagi link tutor kat atas...

ok.. laporan jerebu plak...

petang semalam adalah hujan... n indek IPU pagi nih (at 6am) adalah between 114 (tanjung malim) and 135 (kuala Selangor) ....so... alhamdulillah,...




oklah .. today no more WAHM.. jom g opis.. melambak dah kerja.. huhuhu...

wasalam...

3 comments:

Mila@Rimbun said...

pepagi tadi lepas subuh saya buat satu lagi hahahaha.. besau punyer dan letak 3 lapis, 2 flannel n 1 cotton.. rasa mcm ok jer walaupun 3 lapis

Kakzakie said...

Kalau buat sendiri lagi praktical sebab boleh cuci dan guna balik..

Aisy Nasiha said...

kreatifnya, buat sdiri bestla, dapat pilih warna yang kita suka...