Followers

Friday, May 10, 2013

Salam Penghulu Hari # 7 : Penghulu Istighfar

As Salam...
Dear Readers...
Hafal lah dan fahami makna nya sedalam dalam nya....bacalah setiap kali lepas solat...kenangkan dosa2 kita...nangis lah menyesali dosa itu pabila membaca nya...in shaa Allah...di tenangkan hati dan dibentuk ke arah mentaati dan mencintai Zat ALLAH...
ayat ni juga di lazimi oleh org2 yang selalu membaca Al Mathurat...
"....aku mengakui Nikmat Mu ke atas ku dan aku mengakui DOSA ku ..maka ampunilah aku YA ALLAH...."
inilah mutiara 15 tahun yang lalu yg diberi oleh seseorang pada cik azue dikala hati ini penuh dengan masalah yang melanda..dan Alhamdulillah...benarlah apa yang pakcik itu kata apabila kita betul2 yakin akan Zat ALLAH....
nangis ko ..taip ni pun bergenang airmata...korang buat la betul2... n yakin sepenuh hati...in Shaa Allah..

6 comments:

Mila@Rimbun said...

cik azue.. kena tukar image ni jadi XL kut baru nampak...
Rasanya pernah dengar ustaz kat ikim.fm cakap doa ni di ajarkan oleh Rasulullahصلى الله عليه وسلم kepada Abu Bakar r.a.
Kalau buat solat taubat.. memang digalakkan baca doa ni.. kalau tak silap ingatan saya lerr

Kuazue Mohd said...

mila: ya ka..tq na habaq mai....dah tukaq tu harap leh nmpak na...
update pakai tipon...jadi lagu ni lah..
ha betuila..tapi lagi bagus kata ustaz buat lps solat 5 waktu..tapi kena hayati betui2 la baru dpt manfaat...wallahu'alam...

rostina76 said...

alhamdulilah azu…sejak dok brunei ni hati lembut je nak hadap al-mathurat every evening (kdg2 miss juga). mmg kena byk2 istighfar especially nak deal dgn anak2

izan mama mia said...

in shaa allah..

Aine Ainun said...

insyaallah..

terima kasih berkongsi...=)

Si Matatajam said...

Nice sharing...