Followers

Monday, May 20, 2013

DIY - Spool Thread Stand (Tq my Chenta)

As Salam...
Dear Readers....
I BZ... kikikiki...kan dah bagi tahu hari tuuu...cik azue tutup mulut n duk dendiam...
bukan duk dendiam hapa..dendiam sbb x dan nak pi karang cerita nak crita mai bagi kawan2....so..kawan2...sabaq no tunggu hapdet... ...terima kasih!...
okieh... mai sini nak list mai...nin dia lah aktiviti keraih lengan kuazue la nih...bukan bakal yang akan keraih tu lengan saja..habis belikat n pinggang pun leh keraih t nya..bukan apa...cik azue ni bukan pro...amatur jer...pastu BUJET byk masa...jenuh pulun la nak kejaq list ni kalau hangpa semua nak tau...nanti tgk no..brapa lama cik azue boleh kejaq bagi siap...
haa apa projek tuh? projek2 nya adlah.......projek Sulam....projek selimut...projek bantal...projek telekung....projek baju...projek perca....n lastly...projek buku bisu...ni semua angkara "Mak Katak" ler yang menyebabkan projek buku bisu ni kena masuk list nih juga..kalau tak..cik azue tak mau buh sini...nak buat saja2 ja...pastu tayang2... wat tayangan amal gitu...last2.. x boleh juga...kena jugalah kita usahakan dah ada permintaan...n again..tq juga wat "mak katak" krn membantu beta menaikkan dan memasukkan serta nempercepatkan kewujudan benda "Bisu" tapi dapat berkata2 tuh!!..(sahih ada org penin pala...toksah tanya..t cik azue enteprem benda tuh)
ok..back to the story as title above...as u all knows..lately nih banyak tul cik azue duk menyulam kan...sambil sulam ...sambil makan ulam...leh awet muda...muahahaha....asik pakai n tukar2 benang sekali menyulam satu projek and ....bila tiba projek sulam yg banyak kali kena tukar2 warna benang..time tuh la rasa nak p beli yang 10pcs Spool Thread Stand... (mcm gambar kat bawah nun..) senang n cepat sikit kerja2 menyulam n tukar2 benang nih.
n boleh terus susun kaler benang yg nak guna...siapa yg rajin jahit tukar2 kaler benang sure tau mcm mana ler prasaan yg cik azue duk rasa kan...
suatu mlm..time ni chenta punya shift (selalu pun chenta punya shiftlah...kalau chenta tak kerja lebih masa..sbb nak bagi cepat..klu tunggu ai..jauh mlm baru start..sib baik ada tgn yg menolong...tq chenta ku)..cik azu tengok chenta duk pegang satu krawat besi<--- org utara panggil..org keyel panggil x tau...org putih plak kata.."wire mesh"..dia duk pusing2 guna plier..melayu kata ? ntah..x tau..yg tau plier jer...bila tanya..dia kata buh benang...Ok..
esok nya chenta spary cat silver...dah kering..chenta assembled n mlm nyer kami org test run..walau pun just 6 spool..tapi sgt membantu..in term of kerja n in term of money...JIMAT rm makcik korang..hihihi...pasni leh minta wat spool stand utk spool besar mesin singer ku ituw...
nak tgk?... TADA....
tq my love Chenta ...N....
what say U?

9 comments:

eita said...

kalau gini baru best buat keje kan...
paling boring kalau asik tukar benang

Mila@Rimbun said...

wow creative.. teringat citer mcgyver... org sekarang dah tak kenal kut eks.

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..bestnyaaa...

Hanih Borhan said...

Ya Allah apabenda tu Kak Azue??? Haha...

Kuazue Mohd said...

eita: LIKE 10x!!!

Kuazue Mohd said...

mila : i guess so...hihihi... my chenta cost saving programme lah nie..

Kuazue Mohd said...

nuyui: betui! memang beh..beh sangat!!

Kuazue Mohd said...

Hanih: doc gg...sahih hang tak baca dari atas nun...hahaga..tempat buh benang jAhit...lupa..ni bukan kategori gadget hang...hahaha...

Kak Lin said...

Tahniah! bijak chenta cik azue!