Followers

Monday, May 6, 2013

Fogging !!!..

As Salam....
Dear Readers...
cerita ni ...kalu penduduk setempat..kira dah basi dah lar...tapi kans...nak gak story kat korangs...lagi pun..cik azue malaih nak tulis crita criti mengundi...tak beh.!! serius!!! ..korang..korang....korang..dan..korang..korang pun dah sedia maklum...so...kita lupakan hal itu...semoga kita semua kekal bebas mengamalkan AGAMA dan fahaman masing2 dah ler...YA tak?!!..
ok... back to my story.....
haaa crita ni dah basi ler...sebab...ni crita senin lepaih....hari kejadian : 29/04/13 jam 6.30pm...
tudia....KKM datang wat pengumuman..suruh simpan semua makanan n minuman elok2... pastu..buka pagar dan pintu semua..serta berkumpul di luar....
pssttt....ada kes kata nya...habis kami 2 lorong ni.. 3F..3F/1 (ni satu lorong dgn lorong mati) dan 3F/2... depa mai fogging...jgn tak hengat..this day lah cik azue p menyerah diri p cek darah n sebagai nya...dalam duk tak larat n demam2 tu..keluaq juga lah duk lepak reramai sambil snap2 pic untuk chenta tgk.. hihihi...chenta balik lmbat sikit hari tu...
sudah nya...berminyak satu rumah lah kami orang mlm tu....cik azue terus tak masak n chenta bawa g dinner kat luaq... yg beh nyer...3 hari pastu..jgn kata nyamuk...semut..lalat or cicak pun tak kuar mai masuk rumah..beh sungguh la... n..yg paling beh..sbb ibu depa demam...kekanak tu tolong lap laluan berjalan jer jangan kasi berminyak...takut2 t ada plak yang jatuh tergolek....
oklah..esok cik azue coti lagi..nak p check darah lagi n pastu kalau dan nak p cek gigi ai sekali...harap semua nya OK lah yer...
good night!.. mlm ni duk hujan lagi...siyok nyer lah ai...tiduq berkelubung pai kepala tak hengat donia dah...
daaaa...
picture sila tgk ikut aturan no na...guna h/p update ...huhuhu...wa tatau mcm mana nak bagi dia polow aturan...





1 comment:

Nurzakiah Hanum said...

salam selasa
singgah pagi