Followers

Tuesday, May 14, 2013

"Keraih Lengan Kuazue"

As Salam....
Dear Readers...
Sorry na...2..3.. hari ni tadak apa nak buh tang ni...BZ...ntah apa yg BZ pun tak tau....tapi BZ lah..nak ber BW pun tak dan...hihihi..sapa tau..tau lah..yg tak tau tu...esok2 tau lah....
oklah..nak habaq mai...cik azue dah create satu page (selain tab kat atas blog nih nun) untuk semua yang berkaitan dengan hasil tangan cik azue ya...korang PLEASEEEE...la LIKE na..show some support...x beli x pa...support korang amat bererti buat page ku itu...hihigihi...(motip wat page?: ada org tak suka la datang blog...nak guna FB jer..huhuhu...hikut la kehendak trend marketing..yer tak?!! belasah jer lah kengkawan...naik penin juga (mokcik jakun sebenarnya..x pandai IT lah katakannss) duk cuba memahami macam mana page nih berfungsi...so..memana yang peliks...harap di ampun dan ditunjuk ajarin ya...
oh ya... ada orang tanya..KERAIH tu apa? KERAIH(is in UTARA dialek) adalah KERAS ya...KERAIH LENGAN kuazue...bererti..KERAS LENGAN KUAZUE lah..awat buh keras..sat g byk2 org sebut..sat g keras terus lengan tu lagu mana?...
tuuuudia...depa duk tanya dah...hihihi...
mai sini cik azue nak habaq mai na...
if tenguk maksud terus (direct meaning) adalah...lengan yg keras..yer la ..tapi keras kenapa?..keras kerana duk wat kraf tangan la.....or boleh juga membawa maksud org yang tak pandai buat kerja2 kraf.....hasil nya tak ler cantek...seperti mana yg pro2 buat...ya..
cik azue ngaku..cik azue bukan ler teror or belajaq dari mana2 institut pun...cik azue blajaq secara tak sedaq dari mak..mak suka wat benda2 mcm ni..n cik azue plak tukang layan @ tukang tunggu mak jahit n tukang jaja @ peng iklan bergerak bagi produk yg mak jahit...bila org kata..."cantek nya hangpa punya..." masa ni jadi spoke person lah...(merasa ooo jadi duta produk kau....korang ado?!).. 
"nie..mak kami la yg jait..."  n end up..mak pun ada lah dpt tempahan handmade nyer...n dari situ ler minda luar sedar ni blaja serba sedikit ilmu buat craft itu..selebihnya..ilmu dihujung jari...cari...baca...n paham...digest...n terjemahkan keluar as my master piece...ceeewah...ceciwi plak..
berbalik kepada maksud keraih lengan tadi....maksud tersirat is...bukan senang nak jadi senang...nak cari rezeki...semua nya perlukan usaha n pengorbanan...sampai sakit2 badan especially dalam part cik azue... lengan la...knp lengan..lengan otot terbesar dalam struktur tangan...jika stress or kerja kuat...(aktiviti tangan)..part lengan ler yang akan kena impact dulu...kebas..lenguh..muscle cramp n etc....dan lengan yang keras juga menunjukkan seseorang yang rajin berusaha ...tak gitu kawan?!!...
itu jer la kut my explanation yer ttg knp cik azue guna nama keraih lengan yer..
mmm...di sebabkan cik azue tak tau macam mana nak create badge bagi page tu...cik azue bagi link jer lah yer...harap korang dapat sampai sana n show support... thanks so much...lop u all muah..muah...n kat bawah tu link nya yer...korang kena kipopes...guna h/p cik azue tak tau nak buh direct link yer...ampun..

https://www.facebook.com/KrafTanganKuazue
anyway..habis dah crita...bubai..
wasalam

* telah diupdate on 15/5 boleh dah click link yg diberi and auto divert ya.. tq so much friends..*





# update 17/05/2013 - Alhamdulillah.. telah berjaya buat PAGE BADGE ... sila click sebelah yer... TQ

7 comments:

nurbijen said...

hihihi, kreatif tag line tu... nanti saya like page tu :)
Good luck, moga biz terus berkembang :)

Aisy Nasiha said...

Selamat berjaya cik azue...

Mel said...

tangan kreatif tu..boleh support nanti. semoga berjaya dalam business!^^

Mila@Rimbun said...

saya dari dulu nak buat page, tapi tak terbuat, almaklum masa terluang depan PC cuma kat opis tp tokleh masuk FB.. kalau dah balik umah jer terus bizi dizi dlm bilik jahit jer

nea lopah said...

hamboi kak...keraih lidah nk sebut. hehehe..gud luck!

ashra said...

gud luck..mudahan biz terus maju ya!
sedap tag line tu..unik...

PakcikLie PCL said...

salam kuazue , singgah pcl nak bertanya...utagha dok tang mana? org umh kami org espi..salam singgah kenai2 kat sini dulu na..tq.