Followers

Wednesday, December 24, 2014

Entri # 108: Diari WAHM

 Teks: KUAZUE MOHD
Foto: Koleksi Peribadi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI

Salam Kasih Sayang buat kalian yang rajin bertandang.

Walau bukan selalu pun cik azue muat naik entri baru bagi tatapan kalian lewat dipenghujung tahun 2014 ini (eh macam dulu hari-hari buat entri baru pun, tapi sedang berusaha memperbaiki diri, doakan ya). Namun, ini cabaran buat diri, kalau boleh akan terus berusaha memberi makluman setiap hari. Kesian kalian yang rajin bertandang tanpa jamuan mata.

Baik, mulai minggu ini, In shaa Allah, cik azue akan buat entri "Diari WAHM" bagi menjawab pertanyaan bagi beberapa kenalan maya tentang kehidupan cik azue setelah bergelar WAHM ini.
Semuanya akan cik azue tulis dalam entri-entri dengan kata kunci Diari WAHM sebagai tajuk utama setiap entri. Tapi kalian bersabar ya. Sikit hari, akan cik azue pamerkan entri pertama Diari WAHM.

2014 yang syahdu bakal meninggalkan diri kita. Cik azue nak katup kejap-kejap segala kenangan pahit yang pernah menyapa diri dan keluarga. Mungkin akan dibuka jika perlu sahaja.
Moga Allah beri kekuatan bila mana lembaran itu dibuka bagi mengambil pengajaran dan pengiktibaran buat pedoman di masa akan datang, in Shaa Allah.

2015 -  berbaki 7 hari sahaja lagi.
Segala perancangan tahun 2015 sedang ditulis sebaiknya. Didoakan kalian juga begitu. 
Dikatakan kegawatan ekonomi bakal berlaku, namun akan sentiasa gawat juga, tanpa perlu tunggu tahun itu jika sesuatu tidak dilakukan bagi individu itu sendiri.

Jadi apa perlu kita lakukan.
Terkini yang dalam perancangan cik azue, dan yang mahu cik azue kongsi bersama adalah

1) memastikan blog penulisan cik azue (http://kuazue.blogspot.com) dan blog hasil karya cik azue (http://kraftangankuazue.blogspot.com) akan dikemaskini sebolehnya setiap hari dengan entri malar segar (gitu).
2) cik azue sedang belajar Affliate 101 secara online (dah habis belajar nanti cik azue kongsi info ya)

3) berusaha dan memastikan cik azue dapat belajar dan menjahit baju melayu butang 3 (baju + seluar + sampin) bagi persediaan persekolah tahun hadapan. Target siap belajar bulan march 2015 - sebab nak cukupkan pakaian seragam sekolah agama anakanda (sepatutnya 5 pasang seorang bagi mengelakkan baju mereka menjadi nipis akibat disental oleh bibik IBU) yang hanya cik azue sengaja beli 3 pasang seorang yang mana bernilai RM36++ sepasang (sila darab sendiri harga sebenar duit pakaian sekolah agama anakanda berdua).

nota yang dah lama dibeli tapi diperam nasib tak jadi pekasam

4) berusaha belajar menjahit baju kemeja dan seluar slek sekolah anakanda. Target : October 2015.
Ini bagi persediaan persekolahan tahun 2016.

5) Menulis dan berkongsi maklumat setelah bernaung bersama ABDR - Akademi bekerja dari rumah.

Apa pula impian kalian? Jika sudi, mari kita berkongsi bersama.

Baik,nampak nya sampai sini dulu. Nanti cik azue kongsi lagi ya. Jam dah 7:18 am. Cik azue harus berhenti bagi menyiapkan sarapan dan terus hidangan tengah hari buat putera berdua dan en chenta hati yang bercuti, sebelum menyambung kembali tugasan di Keraih Lengan Kuazue.

Nota kaki cik azue:

Jumlah pengeposan tanda nama sulam batch ke 2 yang telah dipos semalam. Nanti cik azue kongsi isi dalamnya ya.

Wasalam
3 comments:

NoEn said...

dah jadi wahm? tahniah...

Kuazue Mohd said...

@NoEn. ehehehe dah hampir setahun kita me WAHM diri awak..

Nurzakiah Hanum said...

tahniah2