Followers

Monday, December 2, 2013

Mengantuk Nyar...huargh...!!"

Assalammualaikum...
Dear Friends...
Entry ni patut nya publish awal pagi...tapi nak wat guano....dok sempak nok publish....so..layankan ajer lah yer..even dah petang pun...sebenarnyer..ni entry ttg mengantuk di pepagi hari..slps few hours jer bangun...cik azue lah tu sebenarnya.. baru jer rasa tido (walhal udah tido more than usuall)...mmm apo nak dikatokan...ngantuk lar...
mengikut byk pendapat...mungkin ini berpunca dari salah satu seperti berikut:
1) Depress....mm yor lar..akhir2 ni no mood nak g kerja...buhsan...n rasa nya patut me move out dari situasi itu...
2) Dehidrasi....mmmm ni pun yer...sehari duk opis..less than 1.5 liter minum nyer ..klu bancuh air kopi pun..dari pagi pai balik air tu duk ader..dari panas sampai sejuk..dari manis sampai jadi air kosong berkaler (mana tak nyer..dah sejuk..g tmbh air panas..kekunun kasi panas nak minum..sip sikit..tinggal..sejuk..tambah air lagi..begitu lar..minum sampai habis..x juger)
3) Letih berlebihan .... mmm yg ni..penat otak ler...
4) Anemia....mmmm....ni memang lar x dinafikan...
aiyok...semua hada lar...padan ler leh pejam2 mata ai menaip working paper kans....
apa pun...keadaan ini juga di kenali sbgai..Hypersomnia = rasa sgt mengantuk di siang hari walau pun telah cukup tidur di mlm hari melebihi 8 jam serta juga rasa sukar utk bangun pagi...
tapikan..yg lebih utama..cik azue rasa adalah..no spirit n no stamina...
tu utk cik azue lar..utk org lain x tau lar..but bila mengantuk...cik azue akan g jenjalan or wat xtvt yg perlukan fizikal axtvt...filing or apa2la..or else cik azue akan terus pejam 3/4 minit..bagi hilang senguk2 tuu...
tapi ada hari...buat la apa pun...tidoq juga akhir nya..
oklah...got to go...kat luar nuuu hujan lagi...
wasalam


2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

me too

Normi Nieza said...

mengantuk melebihi segala-galanya..huhu