Followers

Wednesday, November 26, 2014

Entri # 101 : Sulam design "Orang Lidi"

Teks: KUAZUE MOHD
Foto: Koleksi Peribadi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
 DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI


Salam kasih sayang buat semua.
Minta maaf, cik azue menyepi diri. Bukan merajuk, tapi tangan ni mcm tak larat nak ketuk kekunci komputer riba ni dek pengangan sakit urat tangan. Sekarang alhamdulillah, berkat doa kalian, sihat sudah cik azue beransur-ansur.

Baik, kali ini cik azue nak share hasil sulaman dan jahitan yang ditempah oleh dua orang pelanggan menggunakan imej sulaman yang sama.
Teriima kasih buat kalian berdua.


Ini artwork yang diterima oleh pelanggan pertama. Mahukan artwork disulam pada dua bantal berasingan.
Ini pula hasil setelah disulam mengikut spesifikasi yang dikehendaki.


sama tak?? Alhamdulillah. set ini menggunakan kain kapas satin (cotton satin) dan disulam penuh dengan isian di dalam nya kekabu asli. Bukan "polyfiber fill" ya.
Set ini bersaiz sebesar kertas A4 dan dijual pada harga RM120 tidak termasuk cas pembungkusan dan penghantaran.

Mari jenguk lebih dekat hasil sulaman pada setiap bantal tersebut.




Cabaran nak siapkan tempahan ini adalah nak samakan garisan dari bantal A ke bantal B... nampak tak? Yang di bulatkan kuning tu.


Apa pun, Alhamdulillah, bantal dah sampai ke tangan tuan nya. Semoga berpuas hatilah hendaknya dengan hasil kerja tangan cik azue ini.

Tempahan seterusnya. Dari design sulaman orang lidi yang sama dimampatkan ke dalam satu "artwork" sulaman sahaja.

Berpeluh dahi juga bila mana nak kecilkan bagi muat kerana saiz bantal yang agak terhad.
Dan ini lah hasilnya


Saiz bantal ini 12 inci tepat dan dijual pada harga RM50 tidak termasuk kos pembungkusan dan pengeposan.
Terima kasih cik dan semoga cik yang menerima berpuas hati dengan hasil kerja tangan cik azue ya.

Sampai sini dulu ya untuk kali ini. Nanti ada lagi design orang lidi ni nak cik azue tunjukkan. Sedang menyusun imej untuk siap sedia bagi sulaman berikutnya.

Jika ada kalian yang berminat, selain melalui FB Page Keraih Lengan Kuazue, kalian juga boleh hubungi cik azue melalui applikasi WhatsApp ya melalui no 013-2700020.

Oppsss tempahan sulam nametag masih boleh kalau kalian nak selit-selit tempah.

Akhir kalam. Jaga diri, jaga perilaku.

Wasalam

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Kuazue Mohd said...

@Nurzakiah Hanum terima kasih awak..

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)