Followers

Sunday, January 27, 2013

2013 - Cake Of The Month # 1: Cis... Cis Kek !!!!..

As Salam..

Dear Readers..

Ni kesah di hari Maulidur Rasul...

boleh budak berdua tu paksa cik azue wat kek... nak surprise en abah .. (en abah kerja hari tuu).. kek maulidur rasul kata deme...
lagi tak buat lagi tu duk merengek.. last2 kita korek2. .. apa bahan yang ada... n lastly...  buat juger lah.. sib baik menjadi...kah..kah..kah..
jangan tak caya .. cik azue buat nie tau... tq lah pada OTAI - OTAI blogger masakan yang sudi share resepi cake ni.. marvellos... cair di mulut kata org... (hihii.. cik azue tak makan cis kek.. nanti MENJAMBAN kekdah nyer...ngeh2x.. boleh ORANG tak makan Ciskek buat CIS KEK?? pastu riuh tanya org apa rasa. ?? jadi ker??? hhaiippp.. apa lah kena kamu nie yer cik azue yer..///!!!)

Nama Cake : SOFT COTTON JAPANESE CHEESECAKE

saksi kan lah....
cake belum make up n selepas diterbalikkan utk make up


make up suka hati. lalallala

nampak nyer cis kek nie menjadi kesukaan lah pulok... mesti ada tayangan siaran lain kali nie nampak gaya nyer...
tapi sebelum itu.. kita akan bereksperimen dgn kek2 yg lain yer.. pendek kata.. see my tagline..

"Belasah jer MASAK.. janji KENYANG..!!" 


ok... bubai.. selamat terliur yer...


* entry auto publish yer..*

24 comments:

zaxx said...

pergh...memang terliur la..:) heheh

NoEn said...

gebunya....

Nastyna said...

kalau I boleh buat macam ni, confirm hari2 ulang tayang.

gdsbnga said...

delivery satu ! :p

ijA said...

resipi dekat mana?> ke rahsia resipi dia..

CeqGu said...

Amboi gebunya cisss kek mike!

gadisBunga™ said...

cantilah deko coklat corak carik awak!

hana hadi said...

ada lagi x? nak sikit

ros_reeza said...

sedapnya nampak.. mesti lembut je tu.

eita said...

mabeles

Fifi Nadhrah said...

nampak lembut je cake tu.. resepi plis..

Kuazue Mohd said...

zaxx..alololo..lap2 kas air liur tu yer dik...sian dier..sold out kek nie..

Kuazue Mohd said...

Noen...gebus..tak sangka kiter..

Kuazue Mohd said...

Nastyna..idak ler cik azue sanggup buat hari2...kang hari2 jugak cik azue menjamban kekdah nyer...hihihi...

Kuazue Mohd said...

gdsbnga..kita tak wat perkhidmatan delivery kat sini..hihihi...

Kuazue Mohd said...

ijA..resepi tak tepek..nak cepat..cik azue tak capture picture..tiada resepi rahsia..t cik azue wat semula n amik gambar wat tutor deh..

Kuazue Mohd said...

Ceqgu..gitu ler gamak nyer...

Kuazue Mohd said...

gadisBunga..itu nama nyer deko carca marba aka lintang pukang aka belasah ajer lah...janji ada deco..muahahaha..ce cara org tak g sekolah baking...

Kuazue Mohd said...

hana hadi..tak dapat ler nak kasi..sold out immediately lah yang..

Kuazue Mohd said...

ros_reeza..alhamdulillah..kata org yg makan..cair di mulut...

Kuazue Mohd said...

eita.. songeh ajer lah teman nampak gayer nyer..

Kuazue Mohd said...

Fifi Nadhrah..nati cik azue wat smula n bagi resepi beserta picture tutor yer...

mrs kayrul said...

gebusnya kek tue..tambah2 klu ada cheese nie memang terangkat la makan

Kuazue Mohd said...

mrs kayrul..org lain terangkat ler mkn..cik azue ke jamban ler klu menghadap kek yg gebus nie..hihihi...