Followers

Monday, April 9, 2018

Bila sakit itu menyerang dan Tempahan Sulaman alas meja

Entri: # 219
Teks: Azuriyah Mohamad
Foto: Azuriyah Mohamad

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI

Disember , 2017



Waktu ini sakit ini menjadi semakin kuat. Tapi masih lagi cuba berkuat memandangkan target siapkan tempahan sulaman semakin mendekat.

Allah hu rabbi.
Sakit ini berada pada skala 8/10 skala kesakitan.

Esoknya (Disember 08, 2017), sakit itu masih tidak berubah pada skala yang sama. Masih lagi cuba bertahan dan buat-buat tidak sakit. Cadangnya mahu ke klinik sahaja ambil suntikan tahan sakit malam nanti lewat encik Chenta balik dari kerja.



Sudahnya ke bahagian kecemasan Hospital Selayang lagi malam itu dan mendapatkan suntikan morfin dan dibenarkan keluar beberaja jam selepas itu kerana cik azue tidak mahu masuk di wad untuk tujuan pemantauan oleh doktor perubatan.

Sama sahaja dipemikiran cik azue. Tiada apa pun yang akan dilakukan selain dibuat pengurusan kesakitan ('pain management').



Biru lebam tangan bila sering dipasang cabut branula untuk setiap kali datang untuk dapatkan suntikan ubat penahan sakit

Namun sebelum itu sempat juga cik azue berbalas mesej dengan tuan punya tempahan untuk memberi tahu bahawa tempahan itu akan menjadi agak lewat sedikit.



Terima kasih puan yang tersangat memahami keadaan kesakitan itu.

Jom kita tengok proses menyulam alas meja tersebut ('gigih sungguh tu ambil gambar dalam duk sakit sangat tu!').

Mengikut lakaran dari puan penempah kawasan yang ingin disulam.
Cik azue tanda margin untuk disuai padan dengan grid sulaman.



Proses sulaman pertama menggunakan benang hitam.


Proses sulaman kedua, menyulam 'outline' setiap huruf dengan benang putih.


Proses sulaman ke 3 dan ke 4, sulam logo dan 'outline' sudah tiada gambar kerana badan dah menggigil menahan sakit. Maaf ya.

Jom tengok hasil akhirnya pula.


Dan yang terakhir ini mesej dari puan penempah lapik meja ini. Terima kasih nah puan.


Sampai sini.
Ada kesihatan nanti cik azue sambung lagi menulis ya.
Tapi jangan marah tau, cik azue menulis versi lontar belakang dulu buat masa sekarang ini.

Wasalam.
posted from Bloggeroid

5 comments:

sariah awang senik sariah said...

Semoga Allah kurniakan kesabaran dalam menghadapi segala kesakitan dan juga dugaan.
Aamiin

paridah said...

MOGA ALLAH PERMUDHKN SEMUA URUSN MU N MENYEMBUHKN DERITAMU AMIIN YA RAB...

hainom OKje said...

Begitu sekali sakitnya ye Azue...moga Allah mudahkan urusan awak ye. Alhamdulillah dpt pelanggan yg memahami masalah kita kan. Rezeki jugak tu namanya
Tak buat operation ke Azue?

Dunia Zumal said...

Semoga dipermudahkan segala urusan

Blogger Hanafi said...

ternyata sihat itu nikmat.

sakit itu ujian..

keduanya perlu dua perkara.

syukur dan syabar