Followers

Thursday, August 4, 2016

'Track bottom' oh 'track bottom'

Entri: #170
Teks: Azuriyah Mohamad
Foto: Azuriyah Mohamad

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI



Cik azue ada masalah dengan seluar jenis ini. Kalian tahukan kain untuk seluar sukan atau 'track bottom' kain dia macam mana kan. Ini bukan masalah untuk menjahit atau menyulam. Ini masalah macam mana cara terbaik untuk mengitar semula longgokan seluar sukan yang dah terkoyak serta mengecil.

Ada cadangan tak? Jangan cadangkan untuk didermakan sudahlah sebab langsung tak sesuai dek kerana koyak di lutut dan celak kelangkang. Maklumlah, anak teruna tengah aktif yang memakainya.

Cadang dihati, nak tukarkan menjadi badan bantal hiasan atau kusyen anak bulus. Tapi jika kalian ada idea lagi bernas, lagi bagus. Marilah kita berkongsi pandangan.

Oklah, sampai sini dulu ya. Projek menjahit baju semalam terhenti pula nampaknya.
Harap tidak terhenti lamalah. Tak sabar nak mula menjahit.

Wasalam

posted from Bloggeroid

2 comments:

Mila@Rimbun said...

buat rug blanket ler azu... tp kain jersey/knit je lah.. sebab senang tak pecah (fray) hujungnya

Kuazue Mohd said...

Terima kasih mila.
Nanti kita google tengok apa itu rug blanket