Followers

Friday, November 15, 2013

Bang??!! Napa Bang??!!!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIM….


Dear Readers....

Today is Friday.. penghulu sekalian hari.. selawat dan salam ke atas junjungan besar nabi Muhd S.A.W.....
Me ..???.. kurang mood sikit... mmmm emosi tak stabil kut2 pepagi hari nie... 
Bila MALAS nor nak ke opis... cam gini lah jadi nya MOOD beta... hhaiiisshh... sedang menghitung hari jer nak menghantar "surat cinta" pada Lovely Boss... Lovely lah sangat kan... hhaaiipp.... tak baik tau ajak orang wat ketupat pepagi hari... maaf kan beta ya kawan2.... hihihi.. tercacul...

Sebenor nyeer.. pepagi ni nak story ttg my Megat Muhd Hazim... apa dah... nampak macho ler sangat...pengawas... ghupa nya dalam hati banyak rama2 eeehh...
tu la pasal.. time ngandungkan dia.. langsung tak leh tengok channel haiwan.. especially bila scene haiwan pemangsa tangkap haiwan mangsa jadikan makanan... boleh beta nangis tak boleh tahan.. apa KES???

so ends up ... dapat ler si abg sayang ni... sikit2 leleh...hhaaaiihhss.... awak tu lelaki tau abang ooii...
seee


ambik bantal tutup muka nangis oooiii

nak tahu... the moment Ayah Mat hantar abang hazim di pintu pagar umah.. dari situ lah cik azue dengor budak nie nangis... "AWAT NYA???!!!"
pasai pa abang..???... ckp bahasa yang tak dapat dipahami...sudah nya...
"Cer Cuba renti teriak sat... abg nie PASAI PA??!!" ambik... ibu pun hangin la.. ribut tak angin tadak...hang duk melalut teriak pasai pa...??
mula nya ingat sbb kena usik dek abah n adik.. tanak bawak abang naik moto balik sekolah... ghupa nya abah nyer n adik tak g sekolah pun... tanya.. punya tanya...last2,... baru dia gi tau...


"HUHUHUHU.... CIKGU SHIRA ABANG PINDAH SEKOLAH...ABANG SEDIH..!!! ABANG SAYANG CIKGU SHIRA.. HUHUHU..!!!"

seriusly.. me berdua nak gelak sebenar nya... aduhai anak... ko nangis macam putus CINTA tau abang....but kontrol2... ya kena kontrol... hormati perasaan dia... his feeling...only he knows... we just support and comforting him only...
tapi nak gelak jugak... gelak tapi dia tak tau... 
"HAHAHHHAA... abang.. esok2 besar... kalau ko putus cinta.. gamak nya lagi teruk la ibu n abah nak kena hadap... cikgu tukar sekolah pun cenggini ko nangis...sedangkan ikut kata cikgu tu.. dia baru start ambil kelas korang dari bulan 8 jer tu hari... HAHAHAHHAHHA"
so pujuk2 n tanya2... last2 diam juga.. so today.. jap lagi dalam jam 11am.. cik azue akan amik time off 2 jam.. balik n gorengkan makaroni as his request for jamuan perpisahan...
and also.. sebabkan dia nangis bagai.. so we two decide.. tanya dia.. dia nak bagi apa as a present to his lovely teacher.. so dia pilih nak bantal bersulam kan nama dan words yang dia design sendiri...but ibu top up kan dengan butterfly.. cikgu pompuan.. so nampak mcm soft sikit... design n words n colors.. semua dari diri dia...




so wish cikgu.. selamat maju jaya.. n terima kasih atas tunjuk ajar cikgu mendidik anak saya yer... sorry saya tak der gambar cikgu.. tak pa.. t kita hiject picture kat FB cikgu shira na... hahaha...

oklah dearest friends... got to go.. perjuangan di medan kerja itu belum berakhir n 
t kita jumpa lagi...


suuuuuuuhhhhh... dalam hati ada kupu2.... ahhahahaa....

wasalam...

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah petang
happy weekend

Aisy Nasiha said...

sweetnya abang ni.. jenis penyayanglah dia.. sayangkan cikgu shida sampai menangis-nangis dia.. tak pe, semoga dapat cikgu yang lebih baik utk tahun baru nanti....

Fiza Rahman said...

Alololo...nangis dbb cikgu nak pindah rupanya.