Followers

Monday, November 5, 2012

Hazim... oh HAZIM...

As Salam...
Dear Blogger...
Tonight nak crita ttg abg hazim...
As usual... sekolah agama abg hazim dapat no satu dlm kelas nyer... Tahniah.. tapi.. ibu tetap rasa tak puas hati sbb mamat nie tak study....masa suruh study.. boleh dier kata...
"abg nie tak yah ulangkaji... dah memang BIJAK!!!"...wah kemain ko nak... jgn ko teruskan tabiat nie sudah bila ko besar nanti...kalu tak... haru biru ibu n abah... tang sek kebangsaan.. ntah ler.. sistem markah nyer lain.. so payah nak crita.. perhaps cikgu cikgi yg ngajor sek rendah boleh kasi kita paham klu terlalu n terbaca my coretan yer...
kat bawah nun cik azue tepek sorat jemputan sek agama utk kami hadir dihari penyampaian hadiah nanti... t cik azue story na...
pastu perkara kedua yg tak boleh akal nie trima.. even abah dier pun tak leh caya adlh apabila di tunjukkan surat tawaran jadi PENGAWAS sekolah..!!!
apakah kriteria yg cikgu2 letakkan hingga abg hazim tersenarai antara ramai2 murid tahun satu (satu kelas lebih kurang 30++ murid, satu darjah ada 8 kelas.. darab sendiri ya..) yang ada.. kalau tengok kelakuan nya berbanding si adik.. adik nya lebih bertanggung jawab... so to make me n chenta positive towards my dear son, so kami org decide to let him be the pengawas aka prefect.. yer ker ejaan nyer...??!!boleh lah...
ya pasti next year abg hazim tak berbaju puteh dah ke sekolah.. moga dgn tanggung jawab yg sekolah beri pada abg hazim akan jadikan dier lebey bertanggung jawab nanti nya utk AGAMA , BANGSA dan NEGARA...
for me n chenta.. we will always guide u my dear to become the best of you insya ALLAH here and hereafter...May ALLAH always be with us.. aminnn....


6 comments:

ct rahani said...

tahniah utk abg hazim.. gud luck ye dear..

follow sini jugak.. tq sudi singgah blog sy.. salam perkenalan yer sis.. :)

nur anis said...

tahniah untuk anak akak..:)

Nurul Aiman Ahmad said...

Insya Allah hazim jadi anak yang baik & soleh. Tahniah ! =)

Hanis MY said...

Tahniah hazim, good job moga semakim meningkat prestasi dia nnti

Kuazue Mohd said...

ct rahani..
tq utk wishes.. salam perkenalan juger.. tq juger utk polow sini

Kuazue Mohd said...

nur anis, nurul iman n hanis..
tq 4 the wishes.. insya allah..