Followers

Monday, February 9, 2015

ABDR; Setahun BerlaluEntri: # 121
Teks: KUAZUE MOHD
Foto: Koleksi ABDR

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
 DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI6 Februari 2015


Salam kasih sayang. 
Melewati 12 bulan bersama Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR), banyak sudah peluang tercipta dari kesempatan ruang yang diberi.Terima kasih Allah kerana menjawap permohonan berskala panjang usai solat istikharah yang dilakukan. 
Terima kasih kerana memberkati pilihan yang dibuat ini atas nawaitu yang hanya DIKAU lebih mengerti..
Terima kasih juga buat pengasas ABDR atas inisiatif puan mencipta ruang buat kami berukhwah dan menjalin hubungan dua hala.
Terima kasih juga buat barisan guru yang setia bersama membantu.
Tidak lupa, terima kasih teman se ABDR yang menyokong dan saling memberi laluan traffic buat rakan sesama ahli.


Begitu cepat masa berlalu, masih banyak yang perlu dipelajari. Semakin banyak yang ingin diterokai.
Semakin hari bilangan suri dan sura yang bernaung di bawah payung ABDR (ABDR bukan MLM) semakin bertambah. Bertambahnya bilangan ahli, maka bertambahlah jugalah bilangan kenalan sesama kami. Kenalan alam maya yang mempunyai satu misi dan visi yang sama, bekerja dari rumah dan menjana pendapatan walau pun hanya berada dalam lingkungan rumah.

Bermula dengan mengikuti kelas blog asas penulisan, cik azue memasuki pula kelas asas blog bisnes dan seterusnya berpeluang menjadi rakan niaga dengan bertindak sebagai "Pengurus Online" Akademi.Syukur alhamdulillah. Berkat sokongan (yang tidak nyata di mata kasar), banyak yang cik azue pelajari dari segi tatacara penulisan hingga lah ke tatacara pelan pemasaran dan pelan promosi produk.

Alhamdulillah, seperti mana hubungan mutualisme dalam simbiosis kehidupan, kami rakan bernaung di bawah ABDR saling mendapat manfaat bersilang di mana, setiap kami secara tidak langsung mempromosikan blog dan produk rakan-rakan sesama ahli melalui pautan yang ada di blog masing-masing.
Kami juga saling berkongsi ilmu dan tip-tip kehidupan melalui perkongsian pengalaman yang tercatat dalam blog masing-masing.


Kenapa memilih ABDR? Dari awal niat untuk bekerja dari rumah, cik azue mencari kumpulan sokongan yang mensasarkan para suri yang bekerja dari rumah. Iaitu kumpulan yang 100% memberi sokongan moral dengan kelas-kelas asas yang boleh diikuti secara maya. Dan kenapa memilih ABDR kerana cik azue tertarik dengan konsep yang diperkenalkan oleh puan pengasas, iaitu, meyediakan satu platform untuk bekerja keras dengan bijak ('work hard but smart') walau dari rumah dan keuntungan pendapatan yang diperolehi adalah dari diri sendiri kerana ABDR adalah kumpulan sokongan yang memberi latihan bukan kumpulan yang menawarkan wang dan ringgit sebagai imbuhan seperti mana-mana sistem perniagaan berkonsepkan MLM.

Menjadi Pengurus Online pula umpama imbuhan buat cik azue. Dari sini, banyak maklumat pemasaran yang dapat diperolehi. 
Yang penting, cik azue dah dapat membuka topeng "en Mimpi" (maaf yer tuan penyanyi - en Mimpi) selama bersama kumpulan pemasaran ABDR.

Kenapa memakai topeng "en Mimpi"? Cik azue sifatnya MALU. Melayu yang MALU, malu untuk menonjol diri dan malu untuk memperkenalkan diri serta kemahiran diri.
Sungguh MALU itu bagus. Walau cik azue tidak malu untuk mencuba, tetapi cik azue amat malu untuk menonjol.

Sejak bersama tim pemasaran ABDR, sedikit sebanyak perasaan MALU untuk tertonjol itu telah dapat cik azue hakis walau masih tersisa.
Sifat degil untuk mencuba semakin mekar dan sifat 'Katak Pekak' dan 'Pekak Badak' semakin menyerlah dalam memperkasakan produk yang dipasarkan baik untuk ABDR mahu pun untuk produk sendiri.

Alhamdulillah. Banyak manfaat yang boleh diperolehi jika kita buka mata dan hati serta minda bila mana kita menyertai sesuatu perkumpulan.


ABDR sekarang sudah menjangkau 1000 penyertaan dengan 900 lebih blog ahli yang saling berpaut antara satu sama lain.


ABDR menawarkan  kelas-kelas asas berikut sebagai platform bagi kalian yang ingin turut serta membina jaringan di alam maya ini, seperti cik azue.Pendaftaran kelas-kelas ABDR berikut dibuka setiap hari.

1. Kelas Asas blog dan penulisan} - online & offline

2. Kelas asas blog, fan page, mula bisnes} - online & offline
-produk sendiri
-makanan sunnah
-telekung solat borong dan runcit 
-produk islamik
-projek raya

3. Kelas Asas Blog dan Penulisan Kreatif

4. Kelas belajar iklan mudah.my

5. Kelas asas urus akaun wahm/soho

6. Kelas penulisan ebook pertama - online dan offline

8. Pendaftaran pengurus online - online dan offline

9. Kelas asas wordpress


Servis yang kami ada:
1. Tempahan blog bisnes - 5-7 hari siap
2. Beriklan di SOHO Directory juga bersama pautan kami lebih dari 900 blog.Pendek kata, menjadi seorang WAHM ini nampak SENANG namun tidak MUDAH.

Tepuk dada, tanya MAHU diri sendiri. Cik azue dan ABDR hanyalah suatu pilihan dalam banyak-banyak pilihan yang ada. 

Dan cik azue hanya berkongsi apa yang cik azue rasa.

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.


wasalamJika berminat untuk tahu lebih lanjut tentang ABDR, 
boleh PM cik azue ke FB cik azue (pautan di kanan blog) 
atau
WhatApps cik azue ke talian 013-2700020