Followers

Tuesday, October 16, 2012

Pelangi (tak verangan) ku nyaris musnah...

As Salam...
Dear blogger...
Huhuhu....hiiisshhh payah nor menaip kat tipon nie ...asik salah tekan ajer huruf2 nyer...bukan salah key pad..tapi salah kan jejari dompok ku ini...asik tertekan huruf sebelah..so kalau ada salah ejaan...maaf yer korang...
huih..pjg mukadimah wey...
nak cerita...jeng..jeng..jeng...ahad lepas...disebabkan lama dah KIV nak menerai resepi nie..start dari jam 3pm lebey kurang...start mengodek resepi...buat punya buat...kompiden...akan jadi..but...tak kompiden plak lps dah bake 3/4 dah...hahaha..
see...sgt sedap..walaupun kurang cun kejadiaan nyer..cuma next time kena alter gula kat karamel nyer...manis woo...bebudak hyper nie telan...keaktifan nyer tiada boleh ku kawal..haru mak ko nak!!!
apa pun...semalaman juger dlm saiz 22cm nie habis liau...
so ...tunggu next version...lepas alter sana sini then only cik azue share resepi kat sini na...
wat otai2..klu baca na..cer komen bagi tau..apa kena karamel ku hanyut...!!??!!..
tocey..tocey..tocey...



2 comments:

juNe@juaNita said...

salam.. kak zu kena kurangkan gula..just letak dalam 1 1/2 tbs je da cukup..kurang gula maka kurang la air yg ada kt atas karamel.. yg slalu jun buat jun letak loyang kek kat atas loyang yg ada air.. bukan kat dalam.. pas da agak masak jun kuarkan loyang yg ada air n letak loyang kek n biar 5 minit gitu.. alhamdulillah dia jadi okay..

Kuazue Mohd said...

w/salam..
jujun...kakzu wat 1n 1/2 sb gula...pastu...loyang tu tak rendam dlm air..means..air kat bawah..loyang di rak atas nyer..or.. adakah sbb air tak cukup panas or tak cukup sejuk..then the kepala ituw larik??..haha..anyway tq na...n definitely akan buat lagik!!! sodap!! kata my 2 little man in the house..