Followers

Thursday, May 19, 2011

Wah… Besaq Gak ler… !!!

 
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIM….

 Sila click utk imej lebey clear yer...

Nie ler salasilah keluarga belah cik azue… nanti cik azue wat salasilah belah chenta hati plak … heheheh bukan pa.. t anak2 leh buat rujukan… senang sikit nak kasi depa paham.. dah la “selalu Sangat” terjumpa kan.. so untuk depa saling kenal n ingat mengingati.. maka nya cik azue terpikir nak wat cegini.. hat nie adalah ringkasan salasilah nya.. dgn nama2 panggilannya just utk publishing kat sini ajer yer….. hat real.. dengan nama n tarikh lahir… hehhee untuk tatapan keluarga sahaja.. sat g ada silap buat spekulasi.. mampoih nak jawabkan…so kita sorok2 la hat ituw yer….
Lagi satu.. cik azue tanak anak2 generasi kedua nie lupa siapa dia itu dan anak siapa laks dia nie,.. mcm kita org lah… dgn sepupu sepipit sendiri.. ada yang kenal.. ada yang tidak.. yer lah.. bila kedua org tua dah tiada lagi.. normally anak2 akan bawa hal masing2.. silap2.. bereghtuh tgh jalan pun buat tak tau.. silap2 dia kenai kita.. kita tak prasan dia.. habis.. haru.. depa wat plak crita kata kita nie sombong.. hahaha sebenar nya kita tak kenal or memang kita tak kenal… so… cik azue keluarkan lah family tree nie.. kat FB nanti.... cik azue ada create group untuk family kita org.. nanti lepas family tree nie diupdatekan memasing akan update lah hal family sendiri.. pas tu setiap family.. akan ada anak2 yang di lantik secara automatic.. normally anak sulong of the family lah (sori lah .. abang long.. yop.. kakak… yong.. nak wat lagu mana.. hangpa yang sulongkan..) yang kena bertanggung jawab untuk update status family member masing2 yer.. so nanti takkan ada terputus.. bukan untuk kita.. tapi untuk depa jugak lah nanti… kita takkan tongkat langit nie.. so sementara ada… kita usahakan lah agar ukhwah n silaturrahim nie tak kan terputus.. tak gitu kakak2 n abang2 n adik2 ??? n kengkawan kat luar sana….???  

Bila cik azue telek2.. tenung2.. wah.. kemain besaq sungguh la family nie yer.. asal mak n ayah berdua aja… last2.. tup2.. sampai ke la nie.. dah brapa org dah umat nabi MUHAMMAD?? Semoga semua nya menjadi umat terbaik n hamba ALLAH soleh n SOLEHAH hendak nya… so..
Kengkawan… meh aaa join wat family tree macam cik azue nie .. siyok wooo bila kita tgk family kita telah berkembang biak dgn jaya nya…. Di samping menguji minda mengingati nama anak2 buah yang sedia ada.. yang mana cik azue dah kantoi .. lupa sorang nama baby girl anak abg chu… sori na benchu.. wa tatak ingat lu nya amoi tecik apa nama.. wa inggat itu soffiya ituew ajer la.. AMPUN…. !!! 
Hahahaha..LARIK….!!!! nanti kena tuju g dgn ais batu cam zaman kecik2.. pas tu benchu kena tibai dgn mak… hahhaa… tapi kan nak tau..  ais tu Nampak jer cam tu… dahi cik azue sampai la ada parut… luka kena ais batu tu… nak nengok… no.. no…no… sib baik tak parut tu tak buat jatuh saham cek …no wonder la mak tibai bencu.. hahaha.. nak buat g tak benchu??? Hahahha biar lah rahsia kita berdua kesah ituw,.. woit benchu…ada ingat ka tak g????

K lah.. lama dah melalut nie.. nanti ke laut gak la pulak.. hahaha..

Hingga ituew..

Adios hasta la vista

Wasalam..

~Kuazue Mohd~..

2 comments:

TENGKU AZZUAN SHAH said...

banyak salah fakta tu. ayah lahir tahun 30 Jun 1942, bukan 1943. dan nama anak kami bukan mardiatul

Kuazue Mohamad said...

@tengku azzuan shah...

ooo silap eeeek... nanti lah betuikan... :)sapa g ada silap??