Followers

Wednesday, March 28, 2012

Auooocccchhhh!!!!

As Salam...
Sikit jer..sengaja nak story...
kalau nak tahu...mak dulu punya la seriau kalau cik azue terluka hatta sekecik nie...hihihi...kalau tak pernah jari tertucuk jarum...bukan tukang jahit ler....tapi bukan kerana sayangkan n manjakan anak...tetapi sebenarnyer mak amat risau kalau cik azue terluka kerana even luka sekecil gambar ini akan akibatkan pendarahan berpanjangan...huhuhu...tu sebab mak sgt concern...tapi ai hokey...steady ajer...
kata doktor...cik azue ada masalah darah yg mencair n susah nak stop bleeding...tu sebab ai selalu biru2...hihihi sampai ada adik abg kakak yg usik ai ni anak manja...tapi cik azue hokey ajer...still buat juger...still luka juga...namun alhamdulillah...episod itu telah berakhir after few rawatan moden n tradisional...huhuhu..
eh..bukan nak cerita itu...nak crita ini...
cik azue EMO korang.....dulu pasti mak n ayah akan berebut bacakan doa kasi renti darah bila saja cik azue luka...even sekecil ini.....even mulut dia org bising sbb cik azue tak hati2...sambil tangan pekup tempat luka n balut...now..itu semua hanyalah tinggalan KENANGAN TERINDAH...
...alhamdulillah..luka itu hanya setitik ajer darah yg mengalir..mungkin sebab mengalir ikut lain kut...hihihihi...last2 cik azue tidor..tidor bersama kerinduan pada my beloved mum n dad...
semalam mimpi lagi keduanya...cuma sekelip mata bertamu...tapi ...merambu jugak ler airmata ini...
~alfatihah untuk mak n ayah~

2 comments:

Cik Puan Gaban@Apok MikiSeneeyah said...

alahai..kesiannyer...wpun kecik jer tp sakitnya mmg blh tahan..sy pun selalu kena..hati2 ya semasa menjahit tue...

Kuazue Mohamad said...

tq la cik puan gaban..

ofcoZ tercucuk jari di kala jahit selepas makan ubat batuk.....hahaha..kalu tak tercucuk jari tu..bukan menjahitlah nama nyer... :-)