Followers

Thursday, June 9, 2011

Abang Hazim N Bulan Sains Sekolah…


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
IN THE NAME OF ALLAH AR RAHMAN AR RAHIM….

 Ini jugak cerita yg lama cik azue peram.. hihihihi.... layans yor....

“Ibu,… leh tak abg nak kotak (core paper) kat dalam tisu yang ibu gantung tuuuu (kitchen tissue/towel yer kengkawan)…. Cikgu abang suruh buat robot….” …Ibu laks jawab…
“Huhhh… mana boleh… takkan nak tanggal semua tisu tuuu??nak buh mana laks… Abang guna jer BOTOL yg abang duk main dlm bilik air tuu..(botol nutrigen)” dlm hati.. kurang la sepah bilik air nie…
Abg laks jawab…  “tak pa la bu… tak yah buat la.. bulan 4 nie cikgu kata Bulan sains sekolah.. cikgu suruh buat robot dgn ibu bapa.. Jumaat or Isnin Depan hantar… kena buat kasi robot pakai baju and bla…bla…bla…” huish.,.. sodih nyer.. so ibu laks jawab g…  “udah jgn mengada.. g amik botol semua n keringkan… kan bulan sains.. bulan sains.. kita leh aa guna apa shj pun… nanti bila cikgu tanya katalah.. IBU ABAH kata recycle semua benda nak buang jadi robot… kalau tak caya g la tanya abah.. botol nie pun leh jadi robot n bla..bla..”  Habis sudah sesi petang tu… esok2 nyer.. kemain abah tolun nyer buat robot tu… see the result…
matanya abah guna lampu dari mainan yg dah rosak.. n nak buang.. sib baik tak sempat buang.. korek amik dari situ….. yang tak tahan tu.. robot nie leh nyanyi2 tu… recycle dari mainan lama gak yg dah rosak tuuu…. kaki tgn robot dari botol nutrigen… badan n kepala dari kotak ubat gigi… happy2 – ibu happy sebab dah berkurang barang nak buang.. abg hazim happy sbb abah tolong realisasikan impian nya..…tapi…komain ko yer abg hazim.. senyum ke tinga .. see..
....dah tu tanya plak.. bila laks nak kasi robot pakai baju laks..habis la godek store.. cari kertas warna yg ada… hehehe tgk nie laks..

.. wakaka…. Abah buat robot nie kaler ijo.. warna peberet abah.. n kertas warna nie je yg ada…yg lagi2 tak tahan tu.. robot nie ada rerambut jambul…see… JAMBUL!!!!…. Hahaha.. mata dah ler nyala2.. ada suis kasi mata nyala n nyanyi.. senyum abg hazim lagi besau la… hahaha….tetiba ada sekor dinasor tersembul kat situ… hahaha… abg hazim nak Nteprem gak dino dia nie… layan jer lah…
Mmm after about 2 weeks +++ nie ha result dier.. sebelum tu abg hazim ada la g tau..  “IBU.. cikgu kata robot abg hebat.. paling hebat… tp kaki dia satu dah patah.. tapi cikgu dah tampal balik dah…”  n this is the result…

Ibu…. abg dapat no 1 utk robot tu… nie ha hadiah nyer…
… boleh la abg.. hadiah gak ler kan..memula kata nak bagi hadiah tu kat adik.. last2 tak jadi.. hahaha.. ada ka leh bagi n tak jadi bagi.. apa rah… hahaha.. tapi lawaks sungguh la.. dia nie bawak p sekolah dia 4 pensel box.. satu kita org beli.. n 3 lagi yg dia dapat hadiah… (2 dari sini… n 1 dari robot nie) beh kut leh tunjuk2 kat kengkawan dia byk kotak pensil.. hahaa.. budak2 lah kan..
K lah.. hope u all enjoy the story.. lenkali cik azue story g…

Hingga ituew…

Adios hasta la vista,

Wasalam..

~Kuazue Mohd~



2 comments:

アヌム ちゃん said...

dulu masa skolah rendah suka sgt kalau dapat stationary set camtu..heee

Kuazue Mohamad said...

heheh tu la dia.. zaman cik azue dulu.. mesti dapat buku cerita ajer.. beh... leh buat library...